Artikel top billede

Foto: Lars Sundström.

Frygt for mobilstråler får dansk bestyrelse til at gå af

En kommunes beslutning om at placere en mobilmast tæt på sportsanlæg møder hårdnakket lokal modstand i by, der tidligere har været skueplads for omstridt sag om mobilmast.

Selv om mange danske yderområder råber højt efter bedre mobildækning, er det bestemt ikke alle borgere, der byder teleselskaberne velkommen i det danske landskab.

I den vestfynske by Assens møder kommunen hårdnakket modstand efter at have givet tilladelse til opsætning af en mast tæt ved den lokale boldklub. Det skriver TV2/FYN.

Rent faktisk er uenigheden eskaleret i en grad, der risikerer at koste den lokale fodboldklub Verninge IF livet.

For i protest er klubbens formand gået af, og han hiver resten af bestyrelsen med sig.

"Jeg vil ikke tage ansvaret som formand, og i det hele taget vil jeg ikke tage ansvaret i en bestyrelse for at opsætte master, som der er mulighed for kan give strålingsfare over for klubbens medlemmer og de børn, der er på anlægget," siger Finn Skytte, nu tidligere formand i klubben til TV2/FYN.

Medlemmer følger med

Tre andre bestyrelsesmedlemmer er enige med formanden og har fulgt ham i protest, mens de resterende bestyrelsesmedlemmer protesterer mod kommunens beslutning, men trods alt accepterer den.

De er dog også trådt af. Lykkes det ikke at finde en ny bestyrelse, må klubben formentlig lukke.

Men fodboldbanerne er ikke det eneste sted, kommunen har mødt modstand.

Lokal skoleleder frygter også stråling

For inden placeringen ved boldbanerne kom på tale, overvejede kommunen at sætte masten op på den lokale skole.

Her rejste skolelederen dog ligeledes spørgsmål om strålingsfare, og derfor blev den plan droppet.

Det er ikke første gang, at en mobilmast i Assens vækker hede følelser.

Sidste år kunne Telenor konstatere, at selskabet pludselig blev afkrævet en pris på en million kroner for deres telemast på en statsligt ejet grund i Assens.

En pris, der svarede til tyve gange mere end den offentlige vurdering.

Det var Statens Ejendomssalg Freja, der forestod salget, og efter massiv bevågenhed, også fra politikere, lykkedes det i sidste ende at indgå en aftale om masten.

Aktindsigt tydede senere hen på, at Freja havde baseret prisen på misforståede beregninger. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.