Artikel top billede

Google på trapperne med gigantisk musiktjeneste

Sejlivede rygter går på, at Google allerede i morgen vil lancere en spritny musiktjeneste, der skal tage kampen op med Spotify og lignende tjenester samt give Apple baghjul på musikområdet.

Mens nørder, forretningsfolk og it-interesserede gør klar til den store keynote-tale i aften på Google I/O-konferencen, har søgegiganten gemt et es i ærmet til i morgen.

For ifølge it-mediet The Verge barsler Google med en musikstreaming-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med digitale musikforretninger som Spotify, og den bliver muligvis annonceret på konferencen i morgen. 

Dermed vil Googles annoncering give softwareselskabet et forspring i forhold til mobilkonkurrenten Apple, som efter sigende også skulle være på vej med en musiktjeneste, der i store træk vil minde om online-radiotjenesten Pandora.

Har underskrifterne klar

Helt konkret har Google indgået licensaftaler med Universal Music Group og Sony Music Entertainment for både videotjenesten Youtube og Googles Android app-forretning Play.

Det giver Google mulighed for at tilbyde kunderne stjerner som Rihanna, Bob Dylan, Alicia Keys og Jay-Z.

Tidligere har Google i marts ifølge Fortune Magazine indgået en lignende licens-aftale med Warner Music Group, og har dermed indgået handler alle de tre største musikselskaber.

Allerede for to måneder siden gik rygterne på, at Google var i gang med at lancere en Spotify-dræber. 

Indtil videre har talspersoner fra musikselskaberne ikke ønsket at kommentere på rygterne i en tid, hvor Universals Musics moderselskab Vivendi kan konstatere, at omsætningen i første kvartal er steget med 13 procent i forhold til sidste år, og Universals digitale salg nu står for 54 procent af omsætningen.

Det er første gang, at Universal Music sælger mere digital musik end analogt.

800 millioner unikke brugere

Flere kilder nævner ifølge The Verge, at Googles kommende musiktjeneste baseret på abonnementer vil minde om Spotify, som også streamer sange til både pc'en og mobilen.

Google har så den fordel, at selskabet ejer Youtube, som har 800 millioner unikke brugere om måneden, og som kan bruges til at sælge den kommende musiktjeneste.

Til sammenligning har Spotify omkring 24 millioner brugere, hvoraf en fjerdedel betaler for tjenesten, mens resten er tvunget til at høre indlagte reklamer mellem sangene.

Ifølge The New York Times vil Googles musiktjeneste dog ikke komme i en gratis version med reklamer, men udelukkende som betalingsprodukt.

Det er endnu ukendt, hvor meget Googles musiktjeneste vil koste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.