Artikel top billede

Google på trapperne med gigantisk musiktjeneste

Sejlivede rygter går på, at Google allerede i morgen vil lancere en spritny musiktjeneste, der skal tage kampen op med Spotify og lignende tjenester samt give Apple baghjul på musikområdet.

Mens nørder, forretningsfolk og it-interesserede gør klar til den store keynote-tale i aften på Google I/O-konferencen, har søgegiganten gemt et es i ærmet til i morgen.

For ifølge it-mediet The Verge barsler Google med en musikstreaming-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med digitale musikforretninger som Spotify, og den bliver muligvis annonceret på konferencen i morgen. 

Dermed vil Googles annoncering give softwareselskabet et forspring i forhold til mobilkonkurrenten Apple, som efter sigende også skulle være på vej med en musiktjeneste, der i store træk vil minde om online-radiotjenesten Pandora.

Har underskrifterne klar

Helt konkret har Google indgået licensaftaler med Universal Music Group og Sony Music Entertainment for både videotjenesten Youtube og Googles Android app-forretning Play.

Det giver Google mulighed for at tilbyde kunderne stjerner som Rihanna, Bob Dylan, Alicia Keys og Jay-Z.

Tidligere har Google i marts ifølge Fortune Magazine indgået en lignende licens-aftale med Warner Music Group, og har dermed indgået handler alle de tre største musikselskaber.

Allerede for to måneder siden gik rygterne på, at Google var i gang med at lancere en Spotify-dræber. 

Indtil videre har talspersoner fra musikselskaberne ikke ønsket at kommentere på rygterne i en tid, hvor Universals Musics moderselskab Vivendi kan konstatere, at omsætningen i første kvartal er steget med 13 procent i forhold til sidste år, og Universals digitale salg nu står for 54 procent af omsætningen.

Det er første gang, at Universal Music sælger mere digital musik end analogt.

800 millioner unikke brugere

Flere kilder nævner ifølge The Verge, at Googles kommende musiktjeneste baseret på abonnementer vil minde om Spotify, som også streamer sange til både pc'en og mobilen.

Google har så den fordel, at selskabet ejer Youtube, som har 800 millioner unikke brugere om måneden, og som kan bruges til at sælge den kommende musiktjeneste.

Til sammenligning har Spotify omkring 24 millioner brugere, hvoraf en fjerdedel betaler for tjenesten, mens resten er tvunget til at høre indlagte reklamer mellem sangene.

Ifølge The New York Times vil Googles musiktjeneste dog ikke komme i en gratis version med reklamer, men udelukkende som betalingsprodukt.

Det er endnu ukendt, hvor meget Googles musiktjeneste vil koste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere