Artikel top billede

3 måske på vej med storopkøb i Norden

En række udtalelser og oplysninger puster liv til rygter om konsolidering på telemarkedet i flere nordiske lande.

At fire teleoperatører på det danske marked er én for meget, er der ikke meget nyt i.

Men spørgsmålet om, hvem der kommer til at overtage hvem og hvornår, rumsterer stadig, og i mandags satte 3's nordiske direktør Peder Ramel atter gang i spekulationerne med et par kommentarer om det danske marked.

Til det svenske erhvervsblad Dagens Industri udtalte han sig nemlig om behovet for en konsolidering på det danske marked.

Han udtalte blandt andet, at han næppe tror, 3's ejere vil sælge uden at få det investerede beløb tilbage med rente.

»Jeg tror, at mine ejere er parat til at være med både som købere og sælgere,« udtalte Peder Ramel. Det skriver Berlingske.

Men måske kan man få en pejling om, hvad der kommer til at ske i Danmark, ved at kigge på nogle rygter om det svenske telemarked, der to dage efter, altså onsdag, fik ben at gå på.

Ifølge en anonym insiderkilde skulle 3 nemlig være i gang med at overveje et opkøb på det svenske marked. Det skriver Dagens Industri ifølge it24.

De kinesiske ejere skubber på

Angiveligt skulle det være Tele2, der er i teleselskabets kikkert, og det skulle være den kinesiske Hutchinson-gruppe, der ejer 60 procent af 3, der er den drivende kraft i ønsket om konsolideringen.

"De ved, at en konsolidering kommer. Deres ambition er at være den konsoliderende part," fortæller kilden med indsigt i processen til Dagens Industri.

Hvorvidt den svenske Wallenberg-familie, der ejer de resterende 40 procent af 3 via selskabet Investor, er klar til at smide flere penge i, skulle dog være uklart.

Ifølge Dagens Industri skulle Tele2 ikke være afvisende over for en aftale med 3.

"Ejerne har gjort det klart, at de ser telebranchen som en moden branche. De er ikke sentimentale. Kommer der et godt nok bud, er de villige til at diskutere deres svenske datterselskab," udtaler den anonyme kilde ifølge it24.

Hverken Tele2 eller hovedaktionæren Kinnevik har ønsket at kommentere på oplysningerne.
IT-JOB

Administrations- og Servicestyrelsen

IT-projektleder til Power Platform i Herning

Story House Egmont A/S

Team Lead, Story House Egmont Digital

MAN Energy Solutions

R&D Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital