Artikel top billede

3 måske på vej med storopkøb i Norden

En række udtalelser og oplysninger puster liv til rygter om konsolidering på telemarkedet i flere nordiske lande.

At fire teleoperatører på det danske marked er én for meget, er der ikke meget nyt i.

Men spørgsmålet om, hvem der kommer til at overtage hvem og hvornår, rumsterer stadig, og i mandags satte 3's nordiske direktør Peder Ramel atter gang i spekulationerne med et par kommentarer om det danske marked.

Til det svenske erhvervsblad Dagens Industri udtalte han sig nemlig om behovet for en konsolidering på det danske marked.

Han udtalte blandt andet, at han næppe tror, 3's ejere vil sælge uden at få det investerede beløb tilbage med rente.

»Jeg tror, at mine ejere er parat til at være med både som købere og sælgere,« udtalte Peder Ramel. Det skriver Berlingske.

Men måske kan man få en pejling om, hvad der kommer til at ske i Danmark, ved at kigge på nogle rygter om det svenske telemarked, der to dage efter, altså onsdag, fik ben at gå på.

Ifølge en anonym insiderkilde skulle 3 nemlig være i gang med at overveje et opkøb på det svenske marked. Det skriver Dagens Industri ifølge it24.

De kinesiske ejere skubber på

Angiveligt skulle det være Tele2, der er i teleselskabets kikkert, og det skulle være den kinesiske Hutchinson-gruppe, der ejer 60 procent af 3, der er den drivende kraft i ønsket om konsolideringen.

"De ved, at en konsolidering kommer. Deres ambition er at være den konsoliderende part," fortæller kilden med indsigt i processen til Dagens Industri.

Hvorvidt den svenske Wallenberg-familie, der ejer de resterende 40 procent af 3 via selskabet Investor, er klar til at smide flere penge i, skulle dog være uklart.

Ifølge Dagens Industri skulle Tele2 ikke være afvisende over for en aftale med 3.

"Ejerne har gjort det klart, at de ser telebranchen som en moden branche. De er ikke sentimentale. Kommer der et godt nok bud, er de villige til at diskutere deres svenske datterselskab," udtaler den anonyme kilde ifølge it24.

Hverken Tele2 eller hovedaktionæren Kinnevik har ønsket at kommentere på oplysningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere