Artikel top billede

Yousee-boss om exit: Derfor hjælper jeg ikke fjenden

Interview: Afgående Yousee-direktør Niels Breining fortæller om sit exit, og om hvad han nu vil bruge tiden på. Han svarer også på, om et job i fiberbranchen kan komme på tale.

Efter 14 år i spidsen for kabel-tv-selskabet Yousee, også kendt som TDC's indbringende guldæg, stopper topchefen Niels Breining.

Hans exit sker i forbindelse med en reorganisering af TDC, som blev meldt ud i dag.

Den betyder, at alle brands på privatmarkedet, også Yousee, bliver samlet i den nyoprettede Consumer-afdeling under ledelse af Anders Jensen.    

Niels Breining, hvordan har du det med at forlade Yousee?

"Jeg har jo vidst det i adskillige måneder og har været med til at forberede det, så når det nu skal ske, er det lidt en forløsning, at det er blevet meldt ud."

"Men jeg har jo været i Yousee i 14 år og været med til at bygge det op, så på den måde er det forholdsvis vemodigt, og jeg har da været deprimeret over det i et stykke tid. Men omvendt har jeg en alder, hvor jeg kan nå at lave noget andet i livet," lyder det fra 58-årige Niels Breining.

Niels Breining fortæller, at han har stået over for valget mellem en lukrativ fratrædelsesordning eller et andet spændende job i koncernen. Her endte med at vælge det første.

"Jeg er blevet tilbudt nogle spændende stillinger i TDC, men man kan sådan lidt groft sige, at jeg har valgt pengene frem for jobbet. Jeg vil hellere have økonomisk sikkerhed resten af livet og så prøve at bygge et nyt liv op," fortæller Niels Breining.

Hvor god en beslutning mener du, TDC nu har truffet i forhold til Yousee?

"Det har jeg ingen kommentarer til," siger han og uddyber så alligevel:

"Der er gode grunde til at gøre det og gode grunde til ikke at gøre det. Det er vemodigt, og jeg er ikke i tvivl om, at vi i Yousee har Danmarks bedste ledelseshold. Vi har været enormt innovative."

"Hvis man kigger på de 10 største ting i tv-distributionsverdenen, så kommer de stort set alle sammen fra Yousee, og vi har de facto lavet 50 kvartaler med vækst," siger han.

"Mange påstår, at de stopper på toppen, men det gør jeg altså ikke. Jeg stopper på vej op, for det kunne have fortsat på samme måde."

Det vil jeg bruge tiden på nu

Det er jo set før, at tidligere TDC-chefer ender ovre i fiberbranchen. Er det noget, der kan komme på tale for dig?

"Nej. Det er jeg alt for TDC- og Yousee-loyal til, så jeg skal ikke ud og konkurrere med TDC. Men jeg er ikke i tvivl om, at jeg og andre Yousee-folk ville kunne styrke fiberselskaberne, men det bliver ikke mig."

Står det da i din fratrædelseskontrakt, at du ikke må gå til et fiberselskab?

"Det gjorde det ikke."

Men står det der nu?

"Jeg vil ikke kommentere mine aftrædelsesvilkår, men jeg har fået en fornuftig fratrædelseskontrakt, og jeg har lovet, at jeg ikke vil konkurrere med TDC," siger han.

Det kan derfor tyde på, at den lukrative fratrædelsesordning hænger sammen med en klausul om ikke at hoppe over i fjendens lejr i krigen om bredbåndskunderne, hvor TDC og fiberselskaberne kæmper intenst om kundernes gunst.

Hvad skal du bruge din tid på nu?

"Jamen, i den her verden, som jo er blevet mere og mere Mckinsey'sk, har jeg opstillet en række KPI'er for mig selv. Jeg kalder dem 'double four triple ten'."

Niels Breining forklarer, at det handler om at nå to mål, der handler om tallet fire. Og tre mål, der handler om 10.

"Jeg skal hjælpe TDC med fire konsulentopgaver inden for næste halvandet år, og så er mit mål at få fire bestyrelsesposter inden for den samme tid."

"Derudover er målet at holde 10 ugers ferie i udlandet, og så vil jeg tabe mig 10 kilo. Til sidst skal jeg have mit golfhandikap ned på 10, og det bliver nok det sværeste mål at nå," siger han og fortæller, at han blandt andet vil rejse til New Zealand, Skotland og Sydfrankrig samt bruge tid i sommerhuset i Skagen.

Niels Breining fortæller, at han har arbejdet 12-14 timer om dagen de sidste mange år. Da han bor i Århus, og Yousees hovedkontor ligger i København, har han også brugt rigtig meget tid på transport.

"Jeg skal også til at lære min kone at kende igen, og vi har en stor familie med fire børn, svigerbørn og børnebørn, som jeg også skal til at lære at kende igen. Og så tror jeg, jeg vil begynde at læse avis, måske Computerworld og Børsen," lyder det fra Niels Breining

Sit hjertebarn Yousee kommer han nok ikke til at slippe helt af syne.

"Nu vil jeg følge op på, at TDC husker at lancere de store tiltag, vi har planlagt i Yousee til efteråret. Det er ting, der virkelig vil gøre fiberselskaberne til tabere - både på bredbånds- og tv-området. Jeg håber, de kalder tiltagene for Niels," siger han og griner.

Niels Breining stopper senest 1. juli.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere