Artikel top billede

Smart trick sparer it-virksomhed for millioner

Datacenter sparer godt seks millioner kroner om året efter et skifte fra traditionel køleteknik til en helt ny måde at køle på.

Interxions svenske datacenter i Stockholm har skiftet sine klassiske køleanlæg ud med teknik, der nu køler datacenterets maskiner med vand hentet direkte fra Østersøen.

Virksomheden sparer derfor nu godt seks millioner kroner om året.

Det skriver networkworld.com.

Hollandskejede Interxion har i dag datacentre i 11 lande og ser meget gerne, at vandkølingsteknikken etableres flere steder.

"Hvis vi kunne få adgang til Themsen i London, ville det være fremragende, men regeringen er bange for den slags løsninger," siger Lex Coors, der er Chief Engineering Officer i Interxion.

Besparelse tjent hjem med det samme

Ifølge networkworld.dk har investeringen i vandkøling givet bonus med det samme. Interxion har smidt godt seks millioner i løsningen, og besparelsen per år er omkring det samme.

Umiddelbart burde investeringen have været meget dyrere, men Interxion har allerede udnyttet etablerede vandrør, der også giver andre virksomheder i Stockholm vand.

Kun nedetid på grund af vandmænd

Men Interxion har stadig beholdt sit gamle kølesystem, der dog i dag kun er i drift, hvis det nye vandkølingssystem sættes ud af kraft.

Ifølge networkworld.com er det kun sket i få timer set over det seneste år, og særligt en nedetids-periode, hvor den svenske regering havde beordret Interxions partner til at lukke for vandet.

"Jeg tror simpelthen, at den svenske regering ville beskytte vandmændene," fortæller Lex Coors.

Læs også:
Sådan sparer danske datacentre kassen på vinterkulden

Sådan kan it-chefen høvle it-udgifterne endnu længere ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere