Artikel top billede

Sådan bliver Internet of Things til dit værste mareridt

ComputerViews: Internet of Things kan revolutionere vores samfund, skabe nye forretningsmuligheder og gøre din hverdag lettere. Men glemmer vi den enorme risiko, der er forbundet med at koble alt og alle op til internettet?

ComputerViews: Internet of Things står sammen med en række beslægtede it-trends på tærsklen til et mainstream-gennembrud.

En del taler ligefrem om 2013 som det år, hvor internettet, som vi kender det, bliver ændret gennemgribende.

Forklaringen er, at trådløse forbindelser og sensorer bliver standard i stort set alle maskiner og komponenter i vores digitaliserede verden, samtidig med at regnekraften øges, og mere intelligente analyseværktøjer vinder frem.

Men selvom det er nemt at lade sig begejstre af de samfundsmæssige og forretningsmæssige muligheder, der opstår med Internet of Things, er der samtidig alvorlige dilemmaer forbundet ved den massive dataindsamling og -anvendelse, det vil medføre.

Overvågningen vil eksplodere

Det mener den anerkendte amerikanske sikkerhedsekspert- og debattør, Bruce Schneier.

"Internet er blevet til et kæmpe overvågningsværktøj. Vi bliver konstant overvåget på internettet af hundredvis af virksomheder - både kendte og ukendte."

"Alt, vi foretager os, bliver optaget, opsamlet og kørt sammen - nogle gange af virksomheder, der ønsker at sælge os ting, og nogle gange af regeringer, der ønsker at holde øje med os," skriver han i et blogindlæg.

"Det vil dog snart blive værre," fortsætter Bruce Schneier og peger på, at denne ‘overvågning' hidtil som udgangspunkt har været rettet mod vores brug af computere.

Det vil ændre sig med Internet of Things.

Derfor ændrer Internet of Things alt

"Internet of Things handler om en verden, hvor meget mere end vores computere og mobiltelefoner er internet-enablede," skriver Bruce Schneier.

"Snart vil der være internet-opkoblede moduler i vores biler og maskiner i hjemmet. Internet-opkoblet medicinsk udstyr vil opsamle real-time sundhedsdata om os. Der vil være internet-tilsluttede tags i vores tøj." 

"I den mest ekstreme form vil alt kunne sluttes til internettet. Det er i virkeligheden kun et spørgsmål om tid, eftersom disse trådløse computere, der forsyner sig selv med energi, bliver mindre og billigere."

Bruce Schneier anerkender i sit indlæg, at Internet of Things vil muliggøre en masse fantastiske ting, men han tilføjer, at det også vil resultere i en endnu højere grad af overvågning.

"Internet of Things giver de regeringer og virksomheder, der følger alle vores bevægelser, noget, de ikke har i dag: øjne og ører. Snart vil alt, vi foretager os, både online og offline, blive optaget og opbevaret for evigt."

"Det eneste spørgsmål, der er tilbage, er, hvem der vil have adgang til denne information og under hvilke regler."

Overdreven big brother-frygt?

Der er dog ganske givet andre, der vil have en mere positiv udlægning af Internet of Things og it-trends som big data og machine-to-machine.

Eksempelvis at det kan føre til en mere intelligent energi-anvendelse, forbedre mulighederne for at hjælpe syge borgere og øge virksomheders produktivitet ved en højere grad af automatisering.

Hvad mener du om Bruce Schneiers indlæg? Er hans frygt velbegrundet, eller er det på tide, vi dropper big brother-frygten og åbner op for Internet of Things og de muligheder, det giver?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.