Artikel top billede

Netbank-indbrud: Så mange penge stjålet i danske banker

Cyberkriminelle sværmer om danske netbank-konti. Se her, hvor meget det er lykkedes hackerne at stjæle fra danske bankkonti på tre måneder.

I årets første tre måneder er det lykkedes for cyberkriminelle at stjæle i alt 380.761 kroner ved indbrud i danske netbanker.

Ifølge en ny statistik fra Finansrådet er pengene blevet stjålet ved otte succesfulde netbankindbrud, hvor det er lykkedes for hackerne at slippe afsted med penge.

I alt har Finansrådet registreret 22 netbank-indbrud, men i de 14 tilfælde er det trods indbruddene ikke lykkedes for hackerne at slippe afsted med at overføre penge.

Stort fald

Det stjålne beløb er ifølge Finansrådets tal langt mindre end i den tilsvarende periode i fjor.

I første kvartal 2012 blev der nemlig stjålet hele 2,3 millioner kroner ved i alt 10 succesfulde indbrud på danske netbanker.

Sikkerhedsmand Peter Kruse siger til it-sitet Version2, at faldet i netbank-indbrud blandt andet skyldes, at de danske netbanker har været hurtige til at få "skudt command-and-control-serverne ned hurtigt."

"Det har gjort det til et stort irritationsmoment at angribe Danmark," siger han.

Han peger ligeledes på, at de danske banker generelt har været gode til at trimme deres antifraud-systemer.

I hele 2012 blev danske bankkonti i alt lænset for knap 6,3 millioner kroner under i alt 56 succesfulde indbrud. I alt lykkedes det i 2012 hackere at trænge ind i danske netbanker 199 gange.

Læs også:
Efter stigning i netbank-indbrud - er din netbank sikker?

Sådan beskytter du dig mod angreb i din netbank

Sådan foregår et netbank-indbrud med NemID

Antal af indbrud i danske net-banker vokser vildt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.