Artikel top billede

iPhone-brugernes store tilfredshed falder

Apples iPhone mister opbakning blandt brugerne, viser ny undersøgelse. Får det dig til at vælge en anden smartphone næste gang?

Her i Danmark har Apple på det seneste været udsat for kritik af, at iPhone 4S er den klart dårligste telefon i en større opkalds-test.

I det hele taget har iPhone-euforien været noget dalende, siden Tim Cook tog over efter Steve Jobs, og der har blandt andet været bøvl med Wi-Fi-forbindelser og batteri-holdbarheden trods flere opdateringer af iOS.

Nu viser en amerikansk undersøgelse, at bruger-tilfredsheden med iPhone falder.

iPhone opnår ganske vist 81 point i American Customer Satisfaction Index (ACSI), skriver vores kolleger på amerikanske Computerworld.

Derfor har Apple et problem

Selvom den dermed fortsat scorer flest point i målingen, er der grund til bekymring hos Apple, for mens iPhone falder to point i forhold til året før, stiger tilfredsheden med Samsungs produkter med fem point til 76.

Motorola Mobility-tilfredsheden stiger også med fire point og ligger nu på 77 point, mens Nokia hentede et enkelt point og landede på 76.

Mens der i 2012 var otte point mellem Apple og de nærmeste forfølgere, er det forspring nu halveret til kun fire point, skriver Computerworld.com.

"Selv om iPhone 5 har solgt godt, har den ikke styrket Apples generelle kundetilfredshed. Og Samsungs forbedring er den største hidtil for en mobilproducent," lyder det fra ACSI i forbindelse med undersøgelsen.

Apple er dog ikke den eneste leverandør, der falder. Også HTC og LG ligger lavere end året før.

ACSI-undersøgelsen, der er baseret på besvarelser blandt næsten 9.600 amerikanere fra januar til marts, kan ses her.

Android har mest medvind

De seneste tal fra Gartner viser, at Androids markedsandel på det globale marked fra første kvartal 2012 til første kvartal i år steg fra 56,9 til 74,4 procent.

I samme periode faldt iOS-markedsandelen fra 22,5 til 18,2 procent.

Ser man på producent-markedsandelene, er Samsung i dag verdens største med 23,6 procent af de solgte telefoner. Nokia er nummer to med 14,8 procent, og Apple ligger nummer tre med ni procent af de solgte telefoner på verdensplan i første kvartal i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere