Artikel top billede

iPhone-brugernes store tilfredshed falder

Apples iPhone mister opbakning blandt brugerne, viser ny undersøgelse. Får det dig til at vælge en anden smartphone næste gang?

Her i Danmark har Apple på det seneste været udsat for kritik af, at iPhone 4S er den klart dårligste telefon i en større opkalds-test.

I det hele taget har iPhone-euforien været noget dalende, siden Tim Cook tog over efter Steve Jobs, og der har blandt andet været bøvl med Wi-Fi-forbindelser og batteri-holdbarheden trods flere opdateringer af iOS.

Nu viser en amerikansk undersøgelse, at bruger-tilfredsheden med iPhone falder.

iPhone opnår ganske vist 81 point i American Customer Satisfaction Index (ACSI), skriver vores kolleger på amerikanske Computerworld.

Derfor har Apple et problem

Selvom den dermed fortsat scorer flest point i målingen, er der grund til bekymring hos Apple, for mens iPhone falder to point i forhold til året før, stiger tilfredsheden med Samsungs produkter med fem point til 76.

Motorola Mobility-tilfredsheden stiger også med fire point og ligger nu på 77 point, mens Nokia hentede et enkelt point og landede på 76.

Mens der i 2012 var otte point mellem Apple og de nærmeste forfølgere, er det forspring nu halveret til kun fire point, skriver Computerworld.com.

"Selv om iPhone 5 har solgt godt, har den ikke styrket Apples generelle kundetilfredshed. Og Samsungs forbedring er den største hidtil for en mobilproducent," lyder det fra ACSI i forbindelse med undersøgelsen.

Apple er dog ikke den eneste leverandør, der falder. Også HTC og LG ligger lavere end året før.

ACSI-undersøgelsen, der er baseret på besvarelser blandt næsten 9.600 amerikanere fra januar til marts, kan ses her.

Android har mest medvind

De seneste tal fra Gartner viser, at Androids markedsandel på det globale marked fra første kvartal 2012 til første kvartal i år steg fra 56,9 til 74,4 procent.

I samme periode faldt iOS-markedsandelen fra 22,5 til 18,2 procent.

Ser man på producent-markedsandelene, er Samsung i dag verdens største med 23,6 procent af de solgte telefoner. Nokia er nummer to med 14,8 procent, og Apple ligger nummer tre med ni procent af de solgte telefoner på verdensplan i første kvartal i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere