Apples iPhone-aftaler med mobiloperatører måske ulovlige

EU går i flæsket på Apples aftaler med mobil-operatørerne, som Apple måske anvender til at tryne konkurrenterne.

Apples iPhone-aftaler med mobiloperatørerne kan være ulovlig

EU-Kommissionen mistænker Apple for via selskabets leverandør-kontrakter med de europæiske mobiloperatører at holde rivalerne ude af markedet.

EU-Kommissionen er i de indledende faser af en undersøgelse og har netop sendt en række spørgsmål afsted til en række europæiske mobiloperatører.

Her vil kommissionen have svar på, hvorvidt Apples distributions-betingelser med mobilselskaberne på nogen måde kan give Apple en fordel over andre smartphone-producenter.

"Kommissionen ligger inde med informationer, der indikerer, at Apple og mobile netværks-operatører har indgået distributions-aftaler, der potentielt kan føre til udelukkelse af andre smartphone-producenter," hedder det i en EU-rapport ifølge Financial Times.

Hele it-industrien har forlængst taget muligheden for at klage til EU over konkurrenterne til sig som et naturligt element i den almindelige konkurrence. Det kan du læse mere om her.

Hvad kræver Apple?
Ifølge kommissionen er der i aftalerne mulighed for, at visse tekniske funktioner i Apples produkter bliver frakoblet i visse lande på grund af de pågældende aftaler.

Spørgsmålene, som EU nu har sendt til mobiloperatørerne, indeholder også spørgsmål om Apples salgs-metoder - blandt andet om Apple kræver, at mobiloperatørerne køber et bestemt antal telefoner.

EU vil ligeledes have at vide, om Apple kræver, at mobiloperatørerne aldrig sælger Apple-produkter billigere eller med ringere betingelser end konkurrenternes telefoner.

EU-Kommissionens indledende spørgsmål bygger på flere klager, som EU har modtaget fra forskellige mobiloperatører.

Skal spørgsmålene føre til en rigtig sag, kræver det, at EU vurderer, at Apple har en dominerende position på markedet.

Ifølge comScore har Samsung siden april i fjor været den største smartphone-leverandør i Europa.

Det sydkoreanske selskab havde i december en markedsandel på 32,3 procent mod Apples 20,5 procent og Nokias 16,3 procent.

Læs også:

It-selskabernes effektive politiske våben

Apple presses til at skrue op for sin garanti-periode

Google Maps til iPhone i strid med vigtige EU-regler

EU truer mobil-industrien: Vi tvinger jer til fælles mobiloplader

Kritik: Apple stjæler med vilje med arme og ben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.