Her er teknologierne der ændrer vores verden

Kæmpe rapport beskriver, hvilke teknologier der vil få størst indflydelse på både vores privatliv og samfundsøkonomien i de kommende år.

Dampmaskinen, jernbanen, telegrafen, telefonen, den elektriske generator, forbrændingsmotoren - det er teknologier, der ofte fremhæves for at have været helt afgørende for udviklingen af vores samfund.

I den digitale tidsalder er udviklingen speedet op i en grad, så det kan være svært at spotte de helt store revolutioner, før de er en realitet.

Internettet er formentlig det bedste eksempel på en teknologi, der på blot få årtier har ændret alt ved vores måde at leve og arbejde på.

Der er en række andre teknologier, der også kan få en afgørende betydning i de kommende år.

Rådgivningsfirmaet McKinsey udpeger i en ny rapport 12 teknologier, der potentielt kan ændre vores måde at leve på, vores virksomheder og den globale økonomi.

"Økonomisk omdannende teknologier - som mikrochippen, internettet, dampmaskinen eller den industrielle revolution - ændrer måden, vi lever og arbejder på, muliggør nye forretningsmodeller og giver en åbning for nye spillere til at bryde ind i den etablerede orden," skriver McKinsey.

Sådan er de udvalgt
Listen med de 12 teknologier tager udgangspunkt i det økonomiske potentiale, de har frem til år 2025.

For at få input til listen, har rådgivningsfirmaet blandt andet allieret sig med en cheføkonom fra Google og forskere fra blandt andet Berkeley og MIT, ligesom også Googles Eric Schmidt og en tidligere topchef fra Facebook har givet deres besyv med. 

McKinsey har arbejdet med nogle grundlæggende kriterier for de udvalgte teknologier - blandt andet at de skal have en bred indflydelse, skabe en betydelig økonomisk vækst og potentielt kunne ændre status quo ganske betydeligt.

Oprindeligt bestod listen af flere end 100 teknologier, men den er nu nede på de 12 teknologier, der ventes at få den største indflydelse.

Vi har udvalgt de teknologier, der er mest interessante ud fra et it-perspektiv.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.