Her er teknologierne der ændrer vores verden

Kæmpe rapport beskriver, hvilke teknologier der vil få størst indflydelse på både vores privatliv og samfundsøkonomien i de kommende år.

Dampmaskinen, jernbanen, telegrafen, telefonen, den elektriske generator, forbrændingsmotoren - det er teknologier, der ofte fremhæves for at have været helt afgørende for udviklingen af vores samfund.

I den digitale tidsalder er udviklingen speedet op i en grad, så det kan være svært at spotte de helt store revolutioner, før de er en realitet.

Internettet er formentlig det bedste eksempel på en teknologi, der på blot få årtier har ændret alt ved vores måde at leve og arbejde på.

Der er en række andre teknologier, der også kan få en afgørende betydning i de kommende år.

Rådgivningsfirmaet McKinsey udpeger i en ny rapport 12 teknologier, der potentielt kan ændre vores måde at leve på, vores virksomheder og den globale økonomi.

"Økonomisk omdannende teknologier - som mikrochippen, internettet, dampmaskinen eller den industrielle revolution - ændrer måden, vi lever og arbejder på, muliggør nye forretningsmodeller og giver en åbning for nye spillere til at bryde ind i den etablerede orden," skriver McKinsey.

Sådan er de udvalgt
Listen med de 12 teknologier tager udgangspunkt i det økonomiske potentiale, de har frem til år 2025.

For at få input til listen, har rådgivningsfirmaet blandt andet allieret sig med en cheføkonom fra Google og forskere fra blandt andet Berkeley og MIT, ligesom også Googles Eric Schmidt og en tidligere topchef fra Facebook har givet deres besyv med. 

McKinsey har arbejdet med nogle grundlæggende kriterier for de udvalgte teknologier - blandt andet at de skal have en bred indflydelse, skabe en betydelig økonomisk vækst og potentielt kunne ændre status quo ganske betydeligt.

Oprindeligt bestod listen af flere end 100 teknologier, men den er nu nede på de 12 teknologier, der ventes at få den største indflydelse.

Vi har udvalgt de teknologier, der er mest interessante ud fra et it-perspektiv.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.