Artikel top billede

Computerworld-læserne: Denne smartphone vil vi købe næste gang

Skal du have en smartphone med Android, iOS eller Windows Phone næste gang? Det spørgsmål har rigtig mange en klar holdning til.

Det er meget muligt, at den generelle tilfredshed med iPhone falder, og at Apple har haft en stribe uheldige sager, der har medført voldsom kritik fra kunderne, men købelysten er ikke forsvundet af den grund.

Det viser en afstemning på Computerworld, hvor spørgsmålet lød, hvilken smartphone køber du næste gang?

943 har stemt, og ud af dem svarer 22 procent, at de skal have en iPhone næste gang.

Det er en relativ høj andel, hvis man sammenligner med salgstal på smartphone-markedet fra første kvartal i år, hvor iPhone/iOS stod for 18 procent på globalt plan ifølge Gartner.

Stor interesse for Windows Phone

I afstemningen på Computerworld svarer 46 procent, at de skal have en smartphone med Android næste gang.

Det er en del lavere end den markedsandel på 74 procent, som Android har i den seneste salgsopgørelse fra Gartner på globalt plan.


At der er så betydelig en forskel, kan skyldes flere ting. Dels kan den danske befolkning generelt have andre præferencer, dels er afstemningen på Computerworld ikke direkte sammenlignelig med Gartners tal, da den er foretaget blandt en bestemt gruppe læsere med særlig interesse og viden inden for it.

Det er ikke desto mindre ganske interessant, at 19 procent svarer, at de skal have en smartphone med Windows Phone næste gang.

Det tyder på, at interessen for denne platform er relativ stor blandt de professionelle it-folk.

Spørgsmålet er så, om det er unikt for it-professionelle, eller om også den bredere befolkning i så høj grad er interesseret i Microsoft-platformen?

I den seneste opgørelse fra Gartner fra første kvartal var blot 2,8 procent af de solgte smartphones på verdensplan med Microsofts styresystem.

Folk mindre tilfredse med Apple - og mere med Samsung

En stor amerikansk undersøgelse viste i sidste uge, at bruger-tilfredsheden med iPhone falder.

iPhone opnår ganske vist 81 point i American Customer Satisfaction Index (ACSI), skriver vores kolleger på amerikanske Computerworld.

Selvom den dermed fortsat scorer flest point i målingen, er der grund til bekymring hos Apple, for mens iPhone falder to point i forhold til året før, stiger tilfredsheden med Samsungs produkter med fem point til 76.

Motorola Mobility-tilfredsheden stiger også med fire point og ligger nu på 77 point, mens Nokia hentede et enkelt point og landede på 76.

Mens der i 2012 var otte point mellem Apple og de nærmeste forfølgere, er det forspring nu halveret til kun fire point, skriver Computerworld.com.

ACSI-undersøgelsen, der er baseret på besvarelser blandt næsten 9.600 amerikanere fra januar til marts, kan ses her.

Læs også:

iPhone-brugernes store tilfredshed falder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.