Artikel top billede

Computerworld-læserne: Denne smartphone vil vi købe næste gang

Skal du have en smartphone med Android, iOS eller Windows Phone næste gang? Det spørgsmål har rigtig mange en klar holdning til.

Det er meget muligt, at den generelle tilfredshed med iPhone falder, og at Apple har haft en stribe uheldige sager, der har medført voldsom kritik fra kunderne, men købelysten er ikke forsvundet af den grund.

Det viser en afstemning på Computerworld, hvor spørgsmålet lød, hvilken smartphone køber du næste gang?

943 har stemt, og ud af dem svarer 22 procent, at de skal have en iPhone næste gang.

Det er en relativ høj andel, hvis man sammenligner med salgstal på smartphone-markedet fra første kvartal i år, hvor iPhone/iOS stod for 18 procent på globalt plan ifølge Gartner.

Stor interesse for Windows Phone

I afstemningen på Computerworld svarer 46 procent, at de skal have en smartphone med Android næste gang.

Det er en del lavere end den markedsandel på 74 procent, som Android har i den seneste salgsopgørelse fra Gartner på globalt plan.


At der er så betydelig en forskel, kan skyldes flere ting. Dels kan den danske befolkning generelt have andre præferencer, dels er afstemningen på Computerworld ikke direkte sammenlignelig med Gartners tal, da den er foretaget blandt en bestemt gruppe læsere med særlig interesse og viden inden for it.

Det er ikke desto mindre ganske interessant, at 19 procent svarer, at de skal have en smartphone med Windows Phone næste gang.

Det tyder på, at interessen for denne platform er relativ stor blandt de professionelle it-folk.

Spørgsmålet er så, om det er unikt for it-professionelle, eller om også den bredere befolkning i så høj grad er interesseret i Microsoft-platformen?

I den seneste opgørelse fra Gartner fra første kvartal var blot 2,8 procent af de solgte smartphones på verdensplan med Microsofts styresystem.

Folk mindre tilfredse med Apple - og mere med Samsung

En stor amerikansk undersøgelse viste i sidste uge, at bruger-tilfredsheden med iPhone falder.

iPhone opnår ganske vist 81 point i American Customer Satisfaction Index (ACSI), skriver vores kolleger på amerikanske Computerworld.

Selvom den dermed fortsat scorer flest point i målingen, er der grund til bekymring hos Apple, for mens iPhone falder to point i forhold til året før, stiger tilfredsheden med Samsungs produkter med fem point til 76.

Motorola Mobility-tilfredsheden stiger også med fire point og ligger nu på 77 point, mens Nokia hentede et enkelt point og landede på 76.

Mens der i 2012 var otte point mellem Apple og de nærmeste forfølgere, er det forspring nu halveret til kun fire point, skriver Computerworld.com.

ACSI-undersøgelsen, der er baseret på besvarelser blandt næsten 9.600 amerikanere fra januar til marts, kan ses her.

Læs også:

iPhone-brugernes store tilfredshed falder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere