Artikel top billede

Folk bag dansk it-firma risikerer otte år bag tremmer

Efter mere end fire års ventetid bliver tre tidligere ejere af to store danske it-forhandlere tiltalt for momssvindel for mere end 50 millioner kroner.

Systematisk snyd med moms-betalinger kan koste tre tidligere direktører en længerevarende fængselsstraf, når sagen senere skal afgøres ved byretten på Frederiksberg.

De anklagede er tiltalt efter straffelovens paragraf om momssvig af særlig grov karakter, som kan give op til otte års fængsel.

Svindelen foregik gennem Frederiksberg-forhandleren Multimedia World A/S og selskabet Leevia SMBA, der fungerede som indkøbsselskab for onlineforhandleren Getmore i Ishøj.

Ifølge anklageskriftet fra Københavns Politis advokatur for økonomisk kriminalitet snød de tre direktører over en to-årig periode fra 2007 til 2009 statskassen for tilsammen mere end 50 millioner kroner i momsbetalinger.

Anklageren kræver desuden de tre tiltalte idømt bøder på i alt yderligere 50 millioner kroner.

Sagen mod de tre har været på vej, siden Kammeradvokaten på vegne af Skat i marts 2009 erklærede Multimedia World konkurs. Senere - i oktober 2010 - gik også Getmore konkurs.

Det har dermed taget politiet og anklagemyndigheden mere end fire år - helt præcis 1.520 dage - at efterforske sagen og udforme anklageskrift mod de tre, der nu er tiltalt.

Har ingen kommentarer

Computerworld har været i kontakt en af de tre tiltalte, som dog ikke ønsker at kommentere anklagerne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to andre tiltalte.

Senioranklager Boye Pedersen, Københavns Politi, siger, at han endnu ikke har lagt sig fast på, hvilken straf han vil kræve over de tre tiltalte, når byretten formentlig senere på året skal behandle sagen.

Læs også:

Efter 1.316 dage: Stadig ingen tiltale i stor dansk svindel-sag

Hundredevis af Getmore-kreditorer får ikke en klink

Politiet ransager webbutikken Getmore
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere