Artikel top billede

Ny teknologi booster internethastighed dramatisk

Forskere har hentet inspiration hos hovedtelefonen i et nyt forsøg, der har øget fiberhastigheden betydeligt. Se her, hvor meget hastigheden kom op på.

En ny teknologi gør det muligt at sende et signal af sted med en hastighed på 400 gigabit i sekundet.
 
"Holdet bag har gjort brug af en teknik, der førte til at de kunne sende et signal af sted med 400 gigabits per sekund - fire gange hurtigere end de bedste kommercielle tilgængelige hastigheder - gennem 12.800 kilometer optisk fiber. Det er længere end selv den længste transoceaniske fiberforbindelse."

Det skriver BBC.co.uk.

Lydisolerende hovedtelefoner

Den nye teknologi bygger på en lignende idé, som man kender fra lydisolerende hovedtelefoner.

Her sørger en mikrofon for, at støj udefra bliver sorteret fra ved at sende lyd den anden vej.

I det nye forsøg har man gjort brug af samme princip ved at forsøge sig med to lysstråler i stedet for kun én.

"Forskerne har gjort brug af et lysstråle-par, hvor hver stråle er et spejlbillede af det andet," skriver BBC.co.uk.

BBC skriver videre, at den distance, som et lyssignal kan avancere, afhænger af den kraft, som strålen har.

Men jo mere kraft der er på lysstrålen, jo mere vil den også interagere med fiber-materialet i stedet for bare at passere gnidningsfrit.   

Og det er altså derfor, at der vil komme støj på linjen - jo kraftigere stråle, jo mere vil den interagere med fiber-materialet.

Hvorfor er der ingen, der har tænkt på det før?

Det er dette, som forskerne har forsøgt at ændre på ved at gøre det samme som i lydisolerende hovedtelefoner.

Ved i princippet at generere det modsatte, når der forekommer støj, udligner det hinanden.

Det betyder, at signalet kan passere igennem fibernettet meget hurtigere. 

Teknikken hedder 'phase conjugation', og lederen af forskerholdet er noget overrasket over, at det ikke er blevet gjort før.

"Dette koncept, hvis man kigger tilbage, er ret nemt at forstå, men overraskende nok er der ingen, der har gjort det før," siger han til BBC.co.uk.

Nature Photonics kan du få mere at vide om den nye teknologi og forsøget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.