Artikel top billede

Apple betaler 300 millioner for at lukke iPhone-klagesag

Apple betaler erstatning til utilfredse iPhone-brugere.

Apple lægger godt 305 millioner kroner på bordet for en gang for alle at lukke et stort fælles-søgsmål, som mere end 153.000 iPhone- og iPod-ejere har anlagt mod selskabet.

De 153.000 ejere af iPhone eller iPods kan se frem til pæne beløb på deres bankkonti, fordi Apple i sin tid nægtede at erstatte deres defekte iPhones og iPods med henvisning til et stykke tape i apparaterne.

Stridens kerne er Apples såkaldte "Liquid Damage Policy," som var gældende i perioden, hvor de 153.000 ejere indleverede deres defekte iPhones og iPods.

Apple afviste dengang at erstatte samtlige apparater med henvisning til, at de havde været udsat for vand, hvilket ifølge 'Liquid Damage Policy' omgående ophævede garantien.

Vandfølsomt tape

Beviset for vandskaden fandt Apple i sin såkaldte Liquid Submersion Indicator (LSI), der var et stykke vandfølsomt tape, som Apple havde monteret i enhederne og som med farveskift fra hvid til pink ville indikere, at enheden havde fået fugt.

I sagen har Apple fastholdt, at et farveskift i tapen har været bevis på, at enheden har fået en decideret vandskade, hvilket dermed har ophævet garantien.

De mange sagsøgere har omvendt bedyret, at et farveskift i LSI'en blot har bevist, at enheden har været udsat for fugt, men at det ikke kan anvendes som bevis på, at den pågældende skade er opstået på grund af indtrængende vand eller væske.

Ifølge leverandøren af den fugt-følsomme tape - 3M - indikerer et farveskift til pink alene, at tapen befinder sig i et fugtigt miljø, men ikke, at tapen har været berørt af væske.

Dette har Apple i lang tid bestredet. Selskabet har blandt andet peget på, at 3M's beskrivelse bygger på test, hvor den fugt-følsomme tape ikke har befundet sig inde i en telefon samt under urealistisk høje temperaturer og fugt-forhold.

Apple frafalder med forliget, der nu skal godkendes af en amerikansk domstol, imidlertid sine indsigelser. Det samme gælder sagsøgerne.

Læs også:

Test: iPhone 5 en bundsolid topmobil - men Apple er nærig

Apples iPhone-aftaler med mobiloperatører måske ulovlige

iPhone-brugernes store tilfredshed falder

Her er dommen over Apples nye iPhone 5

Dansk iPhone-reparatør: Så arrogant er Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere