Artikel top billede

Apple betaler 300 millioner for at lukke iPhone-klagesag

Apple betaler erstatning til utilfredse iPhone-brugere.

Apple lægger godt 305 millioner kroner på bordet for en gang for alle at lukke et stort fælles-søgsmål, som mere end 153.000 iPhone- og iPod-ejere har anlagt mod selskabet.

De 153.000 ejere af iPhone eller iPods kan se frem til pæne beløb på deres bankkonti, fordi Apple i sin tid nægtede at erstatte deres defekte iPhones og iPods med henvisning til et stykke tape i apparaterne.

Stridens kerne er Apples såkaldte "Liquid Damage Policy," som var gældende i perioden, hvor de 153.000 ejere indleverede deres defekte iPhones og iPods.

Apple afviste dengang at erstatte samtlige apparater med henvisning til, at de havde været udsat for vand, hvilket ifølge 'Liquid Damage Policy' omgående ophævede garantien.

Vandfølsomt tape

Beviset for vandskaden fandt Apple i sin såkaldte Liquid Submersion Indicator (LSI), der var et stykke vandfølsomt tape, som Apple havde monteret i enhederne og som med farveskift fra hvid til pink ville indikere, at enheden havde fået fugt.

I sagen har Apple fastholdt, at et farveskift i tapen har været bevis på, at enheden har fået en decideret vandskade, hvilket dermed har ophævet garantien.

De mange sagsøgere har omvendt bedyret, at et farveskift i LSI'en blot har bevist, at enheden har været udsat for fugt, men at det ikke kan anvendes som bevis på, at den pågældende skade er opstået på grund af indtrængende vand eller væske.

Ifølge leverandøren af den fugt-følsomme tape - 3M - indikerer et farveskift til pink alene, at tapen befinder sig i et fugtigt miljø, men ikke, at tapen har været berørt af væske.

Dette har Apple i lang tid bestredet. Selskabet har blandt andet peget på, at 3M's beskrivelse bygger på test, hvor den fugt-følsomme tape ikke har befundet sig inde i en telefon samt under urealistisk høje temperaturer og fugt-forhold.

Apple frafalder med forliget, der nu skal godkendes af en amerikansk domstol, imidlertid sine indsigelser. Det samme gælder sagsøgerne.

Læs også:

Test: iPhone 5 en bundsolid topmobil - men Apple er nærig

Apples iPhone-aftaler med mobiloperatører måske ulovlige

iPhone-brugernes store tilfredshed falder

Her er dommen over Apples nye iPhone 5

Dansk iPhone-reparatør: Så arrogant er Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.