Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Inderne kommer: Vil opkøbe danske it-forhandlere

Indiske it-virksomheder retter blikket mod Norden og Europa.

På det politiske plan er forholdet mellem Danmark og Indien ret anstrengt i øjeblikket.

Indien boykotter Danmark på flere områder, som følge af, at Danmark ikke vil udlevere danskeren Niels Holck, som Indien vil retsforfølge for terrorisme.

Men det kolde politiske klima mellem Indien og Danmark bliver ikke afspejlet, når det gælder it.

Her ser indiske firmaer meget positivt på Danmark, fortæller den indiske virksomhedsmægler Shivani Nagpaul fra firmaet BMR Advisors, som hjælper indiske firmaer med at finde dansk opkøbsemner.

Hun leder efter emner både blandt store danske firmaers it-afdelinger og blandt danske it-forhandlere.

Det handler om, at Indien nu er begyndt at se på it-forretningsmuligheder i Europa.

"Der er 50 til 60 indiske firmaer med en størrelse på 1,5 milliarder og derover. Indtil for to-tre år siden kom størstedelen af deres omsætning kommer fra USA. For at sprede forretningen er de nu begyndt at se på Europa. ICT-markedet er meget modent isæt i England og Norden," fortæller Shivani Nagpaul.

Strategisk entry-point

Hun pointerer at for de indiske firmaer handler det om, at få det rigtige fodfæste, når de går i land i Europa

"Danmark optræder faktisk som et strategisk entrypoint til det nordiske og europæiske marked," siger hun.

"Når man skal se på hvorfor Danmark er interessant som en måde at komme ind på det europæiske, så handler det om, at Danmark er et modent marked, hvor it-investeringerne er blandt de højeste i verden. Der er også en høj adoption af outsourcing. Norden er et attraktivt marked, fordi det repræsenterer 12 procent af det totale europæiske marked - set ud fra et outsourcing synspunkt," konstaterer hun.

Hun understreger samtidig, at indiske firmaer ikke længere kun ser på outsourcing, selv om det stadig er en væsentlig drivkraft i de indiske firmaers forretning.

Læs også: Derfor er inderne interesserede i at købe danske it-virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere