Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danmark helt i bund: Særligt it-område dumper totalt

Vi bryster os af at være blandt verdens bedste it-nationer, men ny rapport afslører, at det halter gevaldigt på et særligt område.

På hardware-siden giver det danske skolesystem den gas. IPads og andet grej vælter ind over de fleste skoler.

Men sandheden om it i uddannelsessystemet er - i hvert fald når det gælder it-serviceområdet og it-services til brug på tværs af landegrænser - at Danmark halter langt bagefter.

Faktisk ligger vi kun nummer 21 i EU.

Top - eller bund?

Det afslører en undersøgelse fra EU-kommissionen, som dog også viser, at vi ligger i top på andre områder.

Læs mere om det her.

Hos Digitaliseringsstyrelsen nævner man i pressemeddelelsen om undersøgelsen intet om de ringe resultater på uddannelsesområdet.

Men i undersøgelsen fra EU-kommissionen er der rent faktisk også målt i forhold til tre livssituationer: "Opstart af virksomhed", "At miste og søge et job" og "At studere".

Og det er altså det sidste punkt, hvor det for alvor halter.

Uddannelse i bund - iværksættere i top

Faktisk halter det generelt efter med udviklingen af it-services på uddannelsesområdet til brug på tværs af landegrænser i hele Europa, konkluderer rapporten.

Og Danmark ligger helt nede på en 21. plads i Europa - i det i forvejen it-ringe europæiske felt.

I øvrigt nævnes det i rapporten, at man ellers netop på dette område har en gruppe af unge brugere, som for alvor har taget teknologi til sig.

Men det har man ifølge undersøgelsen altså langt fra udnyttet nok i hele Europa - og det gælder altså i Danmark i særdeleshed.

Hos Digitaliseringssstyrelsen erkender topchef Lars Frelle-Petersen, at der ligger et arbejde og venter på området.

Han peger på, at det er vigtigt, at "vi konstant presser os selv til at udvikle og bruge digitale løsninger, hvilket vi er gode til i den offentlige sektor her i landet."

"Men Danmark og de øvrige EU-lande har brug for at skabe et mere effektivt digitalt indre marked med grænseoverskridende brug af offentlige digitale løsninger, for eksempel studie eller opstart af egen virksomhed," lyder det.

Iværksættere bedre stillet

I forhold til opstart af virksomhed scorer Danmark dog en noget bedre placering.

Her ligger vi nummer syv.

"In general, the online provision of services in Europe looksmature, with some countries scoring very high on the online availability of services," hedder det i rapporten.

I toppen ligger blandt andet Belgien, Estland, Italien, Portugal og Sverige, ligesom Østrig, Malta og Spanien faktisk også er godt med.

"I disse lande ser vi ofte en specifik virksomhedsportal rettet mod iværksættere og tilbyder tjenester online via denne virksomhedsportal," hedder det.

Rapporten gør det klart, at desto flere digitale services, desto lettere er det at være iværksætter.

Du kan læse hele rapporten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere