Artikel top billede

Danmark helt i bund: Særligt it-område dumper totalt

Vi bryster os af at være blandt verdens bedste it-nationer, men ny rapport afslører, at det halter gevaldigt på et særligt område.

På hardware-siden giver det danske skolesystem den gas. IPads og andet grej vælter ind over de fleste skoler.

Men sandheden om it i uddannelsessystemet er - i hvert fald når det gælder it-serviceområdet og it-services til brug på tværs af landegrænser - at Danmark halter langt bagefter.

Faktisk ligger vi kun nummer 21 i EU.

Top - eller bund?

Det afslører en undersøgelse fra EU-kommissionen, som dog også viser, at vi ligger i top på andre områder.

Læs mere om det her.

Hos Digitaliseringsstyrelsen nævner man i pressemeddelelsen om undersøgelsen intet om de ringe resultater på uddannelsesområdet.

Men i undersøgelsen fra EU-kommissionen er der rent faktisk også målt i forhold til tre livssituationer: "Opstart af virksomhed", "At miste og søge et job" og "At studere".

Og det er altså det sidste punkt, hvor det for alvor halter.

Uddannelse i bund - iværksættere i top

Faktisk halter det generelt efter med udviklingen af it-services på uddannelsesområdet til brug på tværs af landegrænser i hele Europa, konkluderer rapporten.

Og Danmark ligger helt nede på en 21. plads i Europa - i det i forvejen it-ringe europæiske felt.

I øvrigt nævnes det i rapporten, at man ellers netop på dette område har en gruppe af unge brugere, som for alvor har taget teknologi til sig.

Men det har man ifølge undersøgelsen altså langt fra udnyttet nok i hele Europa - og det gælder altså i Danmark i særdeleshed.

Hos Digitaliseringssstyrelsen erkender topchef Lars Frelle-Petersen, at der ligger et arbejde og venter på området.

Han peger på, at det er vigtigt, at "vi konstant presser os selv til at udvikle og bruge digitale løsninger, hvilket vi er gode til i den offentlige sektor her i landet."

"Men Danmark og de øvrige EU-lande har brug for at skabe et mere effektivt digitalt indre marked med grænseoverskridende brug af offentlige digitale løsninger, for eksempel studie eller opstart af egen virksomhed," lyder det.

Iværksættere bedre stillet

I forhold til opstart af virksomhed scorer Danmark dog en noget bedre placering.

Her ligger vi nummer syv.

"In general, the online provision of services in Europe looksmature, with some countries scoring very high on the online availability of services," hedder det i rapporten.

I toppen ligger blandt andet Belgien, Estland, Italien, Portugal og Sverige, ligesom Østrig, Malta og Spanien faktisk også er godt med.

"I disse lande ser vi ofte en specifik virksomhedsportal rettet mod iværksættere og tilbyder tjenester online via denne virksomhedsportal," hedder det.

Rapporten gør det klart, at desto flere digitale services, desto lettere er det at være iværksætter.

Du kan læse hele rapporten her.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere