Artikel top billede

Danmark sætter europæisk rekord i digitalisering

Danmark er langt foran andre europæiske lande, når det kommer til digitalisering. Så langt, at vi netop har sat en europæisk rekord.

Danmark sætter europæisk rekord. 

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Denne gang er det ikke i fodbold, håndbold eller melodi grand prix, men derimod i brugen af offentlige digitale løsninger.

"Danskerne er helt i front. 46 procent af de adspurgte europæere har været i kontakt med offentlige myndigheder via digitale løsninger. Tallet for Danmark er 64 procent, hvilket er europæisk rekord," står der i pressemeddelelsen fra Digitaliseringsstyrelsen.

Sejren blev en realitet i tirsdags, da EU-kommissionen offentliggjorde en europæisk benchmark-undersøgelse af borgernes brug af offentlige digitale løsninger.

Fuld fart frem med digitaliseringen

Vi skal ikke forvente, at der bliver skruet ned for det digitale tryk oven på sejerne.

Du kan derimod godt forberede dig på at skulle benytte endnu flere offentlige tjenester på internettet.

"Første december sidste år blev det obligatorisk for eksempel at melde flytning digitalt, og politikerne er ved at vedtage de mange nye områder, som bliver obligatoriske senere i år," udtaler Lars Frelle-Petersen, direktør for Digitaliseringsstyrelsen.

Danskerne skal nok tage godt i mod det

Han er sikker på, at danskerne nok skal tage godt imod endnu mere digital kontakt med det offentlige.

"Jeg oplever, at danskerne er mere end klar til den nye digitale virkelighed," udtaler han og fortsætter:

"Men vi skal sikre, at digitale tjenester bliver bedre og dermed opfylder borgernes og virksomhedernes behov."

Hvor stor en gevinst, det egentlig er for Danmark, kommer ikke frem i den korte pressemeddelelse, men Lars Frelle-Petersen er sikker på, at livet er blevet meget lettere samtidig med at vi sparer penge: 

"Digital selvbetjening gør det lettere at være borger i Danmark og billigere for den offentlige sektor."

Læs også:

Nu kommer den næste digitale bølge i Danmark 

Her er statens it-planer for 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere