Så effektiv er Danmark blevet med digitalisering

En ny undersøgelse fra regeringen sætter en gang for alle en tyk streg under, at it-investeringer er en hovedvej til vækst. Læs her, hvad en øget digitalisering betyder for danske virksomheder.

I ny redegørelse fra S-R-SF-regeringen angives der flere områder for, hvordan en øget digitalisering kan bidrage til virksomhedernes - og dermed også samfundets - vækst.

Regeringen ønsker derfor kort og godt, at erhvervslivet bliver bedre til at anvende de digitale muligheder.

"Digitalisering giver gode muligheder for vækst i Danmark, og vi er godt med internationalt set," udtaler erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse i forbindelse med regeringens redegørelse.

"Der er dog plads til forbedringer. Eksempelvis har en stor del af dansk erhvervsliv kun digitaliseret basale dele af deres forretning, for eksempel bogholderiet. Der er fortsat et stort potentiale i, at virksomhederne digitaliserer flere dele af deres forretning," forsætter ministeren.

Så meget hjælper it
I redegørelsen fremgår det blandt andet med henvisning til en knap to år gammel undersøgelse foretaget af CEBR (Centre for Economic og Business Research ved CBS), at mere digitaliserede virksomheder er en direkte vej til vækst.

Det skyldes, at CEBR-undersøgelsen fremhæver, at hvis andelen af virksomheder, der har digitaliseret mindst én intern proces (som eksempelvis lagerstyring), øges med blot ét procentpoint, så forbedres virksomhedernes værdiskabelse med op til 6,5 milliarder kroner årligt.

Med afsæt i en ny undersøgelse fra CEBR fremhæver regeringen i sin redegørelse, at der også er en positiv sammenhæng mellem investeringer i it og sandsynlighed for øget innovation, som alle skriger på.

"Analysen viser, at virksomheder, der i 2007 investerede intensivt i IKT, havde en betydeligt større tendens til at være innovative inden for produkt-, markedsførings-, proces og/eller organisatorisk innovation, end virksomheder der ikke investerede intensivt i IKT," hedder det i redegørelsen på side 12.

Her fremgår det, at de it-intensive virksomheder i gennemsnit kunne notere sig 2,4 procentpoint højere årlig produktivitetsvækst end de virksomheder, der ikke havde investeret intensivt i it.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.