Artikel top billede

Chok: USA forbyder iPhone 4 - må ikke komme ind i landet

Overraskende dom forbyder Apple at importere iPhone 4 til USA fra samlefabrikkerne i Kina. Forbuddet vil kunne ramme Apple hårdt.

Apple risikerer at miste milliarder af kroner på et helt nyt forbud mod salg af iPhone 4 og en række øvrige ældre modeller af iPhone. Forbuddet vækker opsigt i telebranchen.

Forbuddet er blevet udstedt af den amerikanske handelskommission - U.S. International Trade Commission eller ITC - som fastslår, at både iPhone 4 og 3G-udgaven af iPad 2 krænker et Samsung-patent.

Det drejer sig om et patent på en teknologi, der er grundlæggende for 3G-standarden.

Patentet hedder US Patent 7.706.348, og det kan du læse mere om her.

Derfor har ICT forbudt import af de pågældende iPhone-modeller til det amerikanske marked fra Kina, hvor telefonerne bliver produceret.

Forbuddet træder dog først i kraft om 60 dage. Det er fortsat muligt, at dels en særlig appel-domstol, dels den amerikanske regering vil annullere forbuddet.

Ifølge nyhedsbureauet AP har den amerikanske præsident, Barack Obama, tidligere været kritisk over for netop denne type forbud.

Kan ramme Apple hårdt

Analytiker Peter Misek fra analysehuset Noted Jefferies vurderer over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at et forbud kan ramme Apple hårdt.

Bliver det ikke annulleret, kan det koste Apple salg af to til tre millioner telefoner per kvartal - i hvert fald indtil selskabet er klar med rettede, nye udgaver af iPhone, hvilket kan ske engang i løbet af efteråret, hvor de gamle modeller vil glide ud, mener han.

"Til efteråret forventer vi, at iPhone 4S bliver entry-level modellen, og så vil problemet være løst. Men det vil kunne ramme Apple hårdt, hvis selskabet allerede nu skal fjerne iPhone 4 fra hylderne og sænke priserne på iPhone 4S," siger han.

Peter Misek vurderer, at det er sandsynligt, at forbuddet vil blive annulleret af højere myndigheder.

Det skyldes, at det pågældende patent er et standard-patent, som er nødvendigt for at leve op til nogle grundlæggende tekniske standarder.

Derfor skal det også licensieres under 'retfærdige betingelser,' hvilket kan være grundlag for et indgreb, mener han.

Apple og Samsung har i årevis bekæmpet hinanden ved diverse domstole med beskyldninger om patent-krænkelser og med krav om forbud og lignende. Det kan du blandt andet læse mere om her.

Selve modellen med at sagsøge hinanden og klage til myndigheder, EU og andre dømmende instanser er da også forlængst blevet en del af standardrepertoiret for de store selskaber. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.