Artikel top billede

Topministre skal forklare sig i kæmpe hackersag

To af landets magtfulde ministre hives i samråd for at forklare, hvordan det store hackerangreb kunne lade sig gøre.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen hiver nu den radikale indenrigsminister Margrethe Vestager og justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd.

Det sker efter det kæmpe hacker-angreb på danske registre via et CSC datacenter.

Det oplyser politikeren på Twitter.

"Har kaldt Bødskov og Vestager i lukket samråd om hackersagen til en fortrolig orientering om sagen, og hvordan vi sikrer sikkerheden," lyder det fra ham.

Michael Aastrup-Jensen har i øvrigt allerede tidligere i dag kritiseret, hvorfor man ikke tidligere har informeret om det hændte.

Store leverandører

Politiets hovedmistænkte i sagen er en svensk top-hacker.

Ham kan du læse meget mere om her.

I øvrigt er de store it-virksomheder CSC og IBM tæt på hele dagen, da det var CSC datacenter, der ifølge politiets oplysninger blev skabt ulovlig adgang til.

Siden har CSC bekræftet dette.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere