Artikel top billede

Topministre skal forklare sig i kæmpe hackersag

To af landets magtfulde ministre hives i samråd for at forklare, hvordan det store hackerangreb kunne lade sig gøre.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen hiver nu den radikale indenrigsminister Margrethe Vestager og justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd.

Det sker efter det kæmpe hacker-angreb på danske registre via et CSC datacenter.

Det oplyser politikeren på Twitter.

"Har kaldt Bødskov og Vestager i lukket samråd om hackersagen til en fortrolig orientering om sagen, og hvordan vi sikrer sikkerheden," lyder det fra ham.

Michael Aastrup-Jensen har i øvrigt allerede tidligere i dag kritiseret, hvorfor man ikke tidligere har informeret om det hændte.

Store leverandører

Politiets hovedmistænkte i sagen er en svensk top-hacker.

Ham kan du læse meget mere om her.

I øvrigt er de store it-virksomheder CSC og IBM tæt på hele dagen, da det var CSC datacenter, der ifølge politiets oplysninger blev skabt ulovlig adgang til.

Siden har CSC bekræftet dette.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere