Artikel top billede

Rasende politikere: CSC fortalte os intet om hackerangreb

Folketingets politikere har ikke hørt om hackingskandalen hos CSC før i dag. Nu blander regeringen sig med de helt store ord i hackingsagen, som har ramt politiets registre hos CSC.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen har oven på hackerangrebet mod politiets registre været på Twitter og rase over, at ingen har oplyst politikerne om situationen. 

Det sker, efter at folketingspolitikeren har været i DR2 og tale om miseren. 

"I @dr2 kl 12 om hackersagen, som er dybt alvorlig - i forhold til at det kunne ske, men også, at vi ikke har fået nogen besked før nu," lyder det på Twitter fra den rutinerede it-ordfører. 

I følge Computerworlds oplysninger blev politikerne på Christiansborg orienteret om hackersagen, efter politiet har efterforsket den siden januar. 

"Alt sættes ind på opklaring"

I kølvandet på sagen har justitsminister Morten Bødskov (S) været ude med en pressemeddelelse, hvor han slår fast, at politiet vil gøre alt for at opklare sagen.
"Jeg kan godt forstå, hvis folk bliver bekymrede over at høre om en sikkerhedsbrist i politiets registre. Og jeg kan også godt forstå dem, der ønsker svar på, om sikkerhedsbristen har betydning for dem personligt," forklarer justitsministeren situationen i pressemeddelelsen.

"Jeg vil derfor forsikre befolkningen om, at alle nødvendige ressourcer er sat ind for hurtigt at håndtere og skabe klarhed om sagen," slår Morten Bødskov fast i pressemeddelelsen.

Han siger samtidig til nyhedsbureauet Ritzau, at det på grund af efterforskningen er for tidligt at komme med detaljer i sagen, som kort handler om, at der er blevet konstateret indbrud hos politiets registre hos CSC.

I den forbindelse har hackerne også haft adgang til andre registre hos CSC, der blandt andet tæller Skat og CPR.

Vestager kræver undersøgelse

Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er på banen med en udmelding oven på den store hackersag i Danmark, der har tråde til en stor og aktuel retssag i Sverige om hackerindbrud hos Logica (nu CGI) og Nordea.

"Jeg ser med meget stor alvor på denne sag, og derfor bad jeg, da jeg blev orienteret, om en grundig undersøgelse af sikkerheden i vores eget CPR-system," lyder det fra Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

"Jeg har også bedt om en redegørelse fra CSC for, hvorfor jeg først er blevet orienteret så sent i forløbet," lyder det videre i pressemeddelelsen fra økonomi- og indenrigsministeren.

I skrivende stund er blandt andre Københavns Politi, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) i fuld sving med at skabe klarhed over sagen og ikke mindst dens omfang på dansk grund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere