Artikel top billede

Foto: Ole Gammelgaard Poulsen, Shape

Dansk app-udvikler: Derfor er jeg valfartet til den store Apple-konference

En dansk app-udvikler er på plads, når Apples topchef Tim Cook i aften vil løfte sløret for en række nye produkter.

Når Apple mandag skyder sin årlige udviklerkonference, WWDC, i gang i San Francisco, vil et dansk firma deltage for tredje gang.

Det er den danske app-udvikler Shape, der i lørdags sendte fem medarbejdere af sted til konferencecenteret Moscone Center i hjertet af San Francisco.

"Det plejer at være helt enormt spændende, og det forventer vi også, at det bliver i år," fortæller Ole Gammelgaard Poulsen, partner i Shape.

Konferencen er især ventet med spænding, fordi Apple traditionelt bruger den som anledning til at løfte sløret for nye software- og hardware-produkter.

Ser frem til iOS 7

I år forventes det, at Apple løfter sløret for den næste generation af virksomhedens mobile styresystem, iOS 7.

"Vi er meget spændte på iOS 7, fordi der er relativt få rygter og detaljer om, hvad vi kan vente. De fleste forventer dog et redesign, men først når vi ser det, ved vi, hvad det kommer til at betyde for os," siger han.

Ole Gammelgaard Poulsen forklarer, at præsentationer af nye hardware eller nye software-funktioner ofte har stor indflydelse på, hvad de ansatte i Shape skal beskæftige sig med i det kommende år.

Eksempelvis betød lanceringen af retinaskærmen og iPhone 5 med den større skærm, at virksomheden pludselig fik travlt med at opdatere kundernes apps, så de kunne leve op til de nye krav til skærmopløsningen.

Gode netværks-muligheder

I år blev alle billetterne udsolgt på rekordtid efter blot to minutter.

Når WWDC nyder stor popularitet blandt app-udviklere over hele verden, skyldes det ikke mindst de gode muligheder for at netværke med andre app-udviklere og blive klogere på udviklingsarbejdet. 

"Sidder vi fast med et programmeringsproblem, er der mulighed for, at vi kan få rådgivning af ingeniører fra Apple, der har udviklet meget af det, som vi arbejder med," siger Ole Gammelgaard Poulsen.

Fik godkendt app på WWDC

For nogle år siden havde Shape udviklet en app for en kunde, der hele tiden blev afvist af Apple uden begrundelse.

Men til WWDC havde Shape-teamet mulighed for at mødes med en af personer, der sidder i det udvalg, der godkender og afviser apps i App Store.

Han kunne hurtigt forklare, at der var en specifik programmeringsmæssig årsag til afvisningen, og Ole Gammelgaard Poulsen kunne derfor ringe hjem til en dansk programmør, der stod op midt om natten og rettede fejlen, så app'en kunne blive godkendt.

Derudover kan udviklerne til WWDC deltage i en mængde forskellige foredrag, som Apple dog i år også vil uploade som video på nettet, så alle med interesse i app-udviklingen kan se dem.

Videoerne kan efterfølgende ses via Apples WWDC-app, der kan downloades gratis i App Store.

Ønsker du selv at deltage på næste års konference, må du dog være forberedt på, at det ikke er helt let at skaffe sig billetter. 

Læs også:

Her er de hedeste rygter før Apples store præsentation

Her er forklaringen: Derfor har Apple alle de populære apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.