Artikel top billede

Foto: Ole Gammelgaard Poulsen, Shape

Dansk app-udvikler: Derfor er jeg valfartet til den store Apple-konference

En dansk app-udvikler er på plads, når Apples topchef Tim Cook i aften vil løfte sløret for en række nye produkter.

Når Apple mandag skyder sin årlige udviklerkonference, WWDC, i gang i San Francisco, vil et dansk firma deltage for tredje gang.

Det er den danske app-udvikler Shape, der i lørdags sendte fem medarbejdere af sted til konferencecenteret Moscone Center i hjertet af San Francisco.

"Det plejer at være helt enormt spændende, og det forventer vi også, at det bliver i år," fortæller Ole Gammelgaard Poulsen, partner i Shape.

Konferencen er især ventet med spænding, fordi Apple traditionelt bruger den som anledning til at løfte sløret for nye software- og hardware-produkter.

Ser frem til iOS 7

I år forventes det, at Apple løfter sløret for den næste generation af virksomhedens mobile styresystem, iOS 7.

"Vi er meget spændte på iOS 7, fordi der er relativt få rygter og detaljer om, hvad vi kan vente. De fleste forventer dog et redesign, men først når vi ser det, ved vi, hvad det kommer til at betyde for os," siger han.

Ole Gammelgaard Poulsen forklarer, at præsentationer af nye hardware eller nye software-funktioner ofte har stor indflydelse på, hvad de ansatte i Shape skal beskæftige sig med i det kommende år.

Eksempelvis betød lanceringen af retinaskærmen og iPhone 5 med den større skærm, at virksomheden pludselig fik travlt med at opdatere kundernes apps, så de kunne leve op til de nye krav til skærmopløsningen.

Gode netværks-muligheder

I år blev alle billetterne udsolgt på rekordtid efter blot to minutter.

Når WWDC nyder stor popularitet blandt app-udviklere over hele verden, skyldes det ikke mindst de gode muligheder for at netværke med andre app-udviklere og blive klogere på udviklingsarbejdet. 

"Sidder vi fast med et programmeringsproblem, er der mulighed for, at vi kan få rådgivning af ingeniører fra Apple, der har udviklet meget af det, som vi arbejder med," siger Ole Gammelgaard Poulsen.

Fik godkendt app på WWDC

For nogle år siden havde Shape udviklet en app for en kunde, der hele tiden blev afvist af Apple uden begrundelse.

Men til WWDC havde Shape-teamet mulighed for at mødes med en af personer, der sidder i det udvalg, der godkender og afviser apps i App Store.

Han kunne hurtigt forklare, at der var en specifik programmeringsmæssig årsag til afvisningen, og Ole Gammelgaard Poulsen kunne derfor ringe hjem til en dansk programmør, der stod op midt om natten og rettede fejlen, så app'en kunne blive godkendt.

Derudover kan udviklerne til WWDC deltage i en mængde forskellige foredrag, som Apple dog i år også vil uploade som video på nettet, så alle med interesse i app-udviklingen kan se dem.

Videoerne kan efterfølgende ses via Apples WWDC-app, der kan downloades gratis i App Store.

Ønsker du selv at deltage på næste års konference, må du dog være forberedt på, at det ikke er helt let at skaffe sig billetter. 

Læs også:

Her er de hedeste rygter før Apples store præsentation

Her er forklaringen: Derfor har Apple alle de populære apps
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?