Artikel top billede

Her er forklaringen: Derfor har Apple alle de populære apps

Hvorfor har iPhone og iPad alle de fede apps, når Android er langt mere udbredt?

Selv om Android har en større udbredelse end Apple blandt smartphone-brugerne, har Apples App Store stadigvæk førertrøjen, når det gælder udvalget af de mest populære apps. 

Eksempelvis lanceres mange populære apps stadigvæk først til iPhone og iPad, og selv Apples værste konkurrenter vælger at udgive deres apps til Apples platforme.

Det har netop fået techsiden AllThingsD's reporter Walt Mossberg til at påpege det paradoksale i, at alle Apples største konkurrenter udvikler apps til iOS, mens Apple ikke selv udvikler apps til andre platforme end sine egne.

Eksempelvis udvikler Google en lang række fremragende apps til iOS, heriblandt Google Maps, men også Microsoft tilbyder Skype og Skydrive til iOS, og Amazon har en Kindle ebogs-app, som er et glimrende alternativ til Apples iBooks-app.

Selv Apples største konkurrent på telefonmarkedet, Samsung, har ifølge AllThingsD udviklet en række apps til iOS, der eksempelvis gør det muligt at fjernbetjene nogle af virksomhedens elektronikprodukter

Derfor omfavner konkurrenter iOS

AllThingsD har henvendt sig til Amazon, Microsoft og Google for at høre, hvorfor de fortsætter med at udvikle apps til Apples platforme, når Apple ikke gengælder tjenesten.

Det samstemmende svar lyder ikke overraskende, at de ønsker at gøre deres produkter tilgængelige for flest mulige mennesker.

Microsoft oplyser, at virksomheden har en ambition om, at brugere af Windows og Windows Phone får virksomhedens programmer først og i de bedst fungerende udgaver, men tilføjer, at virksomheden samtidig bestræber sig på at være til stede på flere platforme.

Mens en repræsentant for Google oplyser: "Vi ønsker at gøre vores produkter tilgængelig for så mange mennesker som muligt. Vores målsætning er at tilbyde den bedst mulige Google-oplevelse på tværs af forskellige enheder og platforme."

Men det er ikke kun de store teknologi-giganter, der er flittige til at udvikle til iOS. Også blandt de mindre app-udviklere ses det ofte, at der først udvikles en app til iPhone, hvorefter Android-app'en kommer senere.

Det så vi eksempelvis med apps som Instragram og Flipboard, der i starten udelukkende fandtes til iOS.

IOS holder udgifterne nede

Som mindre app-udvikler er indtægterne ofte små i starten, men udgifterne kan til gengæld gå hen og blive store, hvis en app skal udvikles i alt for mange versioner.

Og ifølge teknologi-mediet Mashable skal en udvikler kode til 331 forskellige modeller, hvis udvikleren vil være sikker på, at appen virker på 90 procent af alle smartphones.

Det skyldes, at det især blandt Android-telefoner er et enormt stort udvalg af telefoner med vidt forskellige specifikationer og som kører et væld af forskellige versioner af Android.

Men hvis en udvikler i stedet vælger at kode til iOS, skal udvikleren blot sikre sig at app'en virker på 18 forskellige enheder, og alligevel vil app'en nå ud til omkring 50 procent af alle enheder. Derudover er det velkendt, at en meget stor del af iPhone og iPad-brugerne anvender den seneste udgave af iOS.

Læs også:

Her er 9 grunde til at dine apps bliver afvist af Apple

Android-udviklere kan også tjene millioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere