Artikel top billede

Her er forklaringen: Derfor har Apple alle de populære apps

Hvorfor har iPhone og iPad alle de fede apps, når Android er langt mere udbredt?

Selv om Android har en større udbredelse end Apple blandt smartphone-brugerne, har Apples App Store stadigvæk førertrøjen, når det gælder udvalget af de mest populære apps. 

Eksempelvis lanceres mange populære apps stadigvæk først til iPhone og iPad, og selv Apples værste konkurrenter vælger at udgive deres apps til Apples platforme.

Det har netop fået techsiden AllThingsD's reporter Walt Mossberg til at påpege det paradoksale i, at alle Apples største konkurrenter udvikler apps til iOS, mens Apple ikke selv udvikler apps til andre platforme end sine egne.

Eksempelvis udvikler Google en lang række fremragende apps til iOS, heriblandt Google Maps, men også Microsoft tilbyder Skype og Skydrive til iOS, og Amazon har en Kindle ebogs-app, som er et glimrende alternativ til Apples iBooks-app.

Selv Apples største konkurrent på telefonmarkedet, Samsung, har ifølge AllThingsD udviklet en række apps til iOS, der eksempelvis gør det muligt at fjernbetjene nogle af virksomhedens elektronikprodukter

Derfor omfavner konkurrenter iOS

AllThingsD har henvendt sig til Amazon, Microsoft og Google for at høre, hvorfor de fortsætter med at udvikle apps til Apples platforme, når Apple ikke gengælder tjenesten.

Det samstemmende svar lyder ikke overraskende, at de ønsker at gøre deres produkter tilgængelige for flest mulige mennesker.

Microsoft oplyser, at virksomheden har en ambition om, at brugere af Windows og Windows Phone får virksomhedens programmer først og i de bedst fungerende udgaver, men tilføjer, at virksomheden samtidig bestræber sig på at være til stede på flere platforme.

Mens en repræsentant for Google oplyser: "Vi ønsker at gøre vores produkter tilgængelig for så mange mennesker som muligt. Vores målsætning er at tilbyde den bedst mulige Google-oplevelse på tværs af forskellige enheder og platforme."

Men det er ikke kun de store teknologi-giganter, der er flittige til at udvikle til iOS. Også blandt de mindre app-udviklere ses det ofte, at der først udvikles en app til iPhone, hvorefter Android-app'en kommer senere.

Det så vi eksempelvis med apps som Instragram og Flipboard, der i starten udelukkende fandtes til iOS.

IOS holder udgifterne nede

Som mindre app-udvikler er indtægterne ofte små i starten, men udgifterne kan til gengæld gå hen og blive store, hvis en app skal udvikles i alt for mange versioner.

Og ifølge teknologi-mediet Mashable skal en udvikler kode til 331 forskellige modeller, hvis udvikleren vil være sikker på, at appen virker på 90 procent af alle smartphones.

Det skyldes, at det især blandt Android-telefoner er et enormt stort udvalg af telefoner med vidt forskellige specifikationer og som kører et væld af forskellige versioner af Android.

Men hvis en udvikler i stedet vælger at kode til iOS, skal udvikleren blot sikre sig at app'en virker på 18 forskellige enheder, og alligevel vil app'en nå ud til omkring 50 procent af alle enheder. Derudover er det velkendt, at en meget stor del af iPhone og iPad-brugerne anvender den seneste udgave af iOS.

Læs også:

Her er 9 grunde til at dine apps bliver afvist af Apple

Android-udviklere kan også tjene millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.