Artikel top billede

Politiet finkæmmer NemID-hackeres computere

Fire unge jyder er sigtet for omfattende DDoS-angreb på NemID og flere andre hjemmesider.

Tidligere på ugen blev fire unge mellem 17 og 20 år fremstillet i grundlovsforhør bag såkaldt dobbeltlukkede døre, hvor de ifølge vicepolitiinspektør Claus Danø ved Østjyllands Politi har indrømmet at stå bag et DDoS-angreb mod NemID's hjemmeside i april.

De fire sigtede, der nu er blevet løsladt, har angiveligt også tilstået et lignende angreb mod en offentlig myndighed. 

Claus Danø ønsker dog ikke at oplyse, hvilken myndighed der er tale om. Sigtelserne er kommet i stand efter en omfattende efterforskning, som blandt andet har udløst en række ransagninger på adresser i Hørning, Silkeborg, Herning, Brande og København.

"Der er beslaglagt en del computere, som vi nu sender til NITEC (Rigspolitiets it-efterforskningsenhed, red.) til teknisk undersøgelse. Så håber vi at danne os et billede af, hvad de har lavet, hvor meget og hvorhenne. Ud fra de forklaringer, vi så får fra de sigtede, vil vi rejse tiltale mod dem. Vi håber, at sagen kan køre ved domstolene i efteråret," siger Claus Danø til Computerworld.

Straframmen for sigtelserne mod de fire er op til seks års fængsel.

Claus Danø ønsker ikke at oplyse, om politiet i sin efterforskning er stødt på flere personer end de fire sigtede, som kommer fra Midtjylland, Østjylland og København.

Ifølge Computerworlds oplysninger er de fire unge medlemmer af en hacker-gruppe, som på nettet går under navnet "Danish Lulzteam", som Computerworld tidligere har omtalt i forbindelse med et større angreb på NemiD i april måned.

Her kan du kan læse Computerworlds interview med et af medlemmerne af "Danish Lulzteam".

Læs mere:
[/b]
NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer
Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar
Mystisk e-mail: Her er navnet på dansk NemID-angriber
Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt
NemID-angribere: Nemt at omgå NemID-sikkerhed
Så hård kan straffen blive for at angribe NemID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.