Artikel top billede

Politiet finkæmmer NemID-hackeres computere

Fire unge jyder er sigtet for omfattende DDoS-angreb på NemID og flere andre hjemmesider.

Tidligere på ugen blev fire unge mellem 17 og 20 år fremstillet i grundlovsforhør bag såkaldt dobbeltlukkede døre, hvor de ifølge vicepolitiinspektør Claus Danø ved Østjyllands Politi har indrømmet at stå bag et DDoS-angreb mod NemID's hjemmeside i april.

De fire sigtede, der nu er blevet løsladt, har angiveligt også tilstået et lignende angreb mod en offentlig myndighed. 

Claus Danø ønsker dog ikke at oplyse, hvilken myndighed der er tale om. Sigtelserne er kommet i stand efter en omfattende efterforskning, som blandt andet har udløst en række ransagninger på adresser i Hørning, Silkeborg, Herning, Brande og København.

"Der er beslaglagt en del computere, som vi nu sender til NITEC (Rigspolitiets it-efterforskningsenhed, red.) til teknisk undersøgelse. Så håber vi at danne os et billede af, hvad de har lavet, hvor meget og hvorhenne. Ud fra de forklaringer, vi så får fra de sigtede, vil vi rejse tiltale mod dem. Vi håber, at sagen kan køre ved domstolene i efteråret," siger Claus Danø til Computerworld.

Straframmen for sigtelserne mod de fire er op til seks års fængsel.

Claus Danø ønsker ikke at oplyse, om politiet i sin efterforskning er stødt på flere personer end de fire sigtede, som kommer fra Midtjylland, Østjylland og København.

Ifølge Computerworlds oplysninger er de fire unge medlemmer af en hacker-gruppe, som på nettet går under navnet "Danish Lulzteam", som Computerworld tidligere har omtalt i forbindelse med et større angreb på NemiD i april måned.

Her kan du kan læse Computerworlds interview med et af medlemmerne af "Danish Lulzteam".

Læs mere:
[/b]
NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer
Sådan blev NemID lagt ned for 10 dollar
Mystisk e-mail: Her er navnet på dansk NemID-angriber
Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt
NemID-angribere: Nemt at omgå NemID-sikkerhed
Så hård kan straffen blive for at angribe NemID




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere