Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC fyrer løs: Men sikkerheden har vi ikke skåret på

Trods omfattende fyringsrunder har CSC ikke skåret ned på sikkerheden og overvågningen af systemerne, forsikrer selskabet efter stor hackersag.

CSC i Danmark, der netop har været udsat for et kæmpe hackerangreb, har igennem de sidste år levet en turbulent tilværelse med massefyringer og kæmpe underskud.

Samtidig leverer selskabet it-systemer til kunder, der kræver den højeste sikkerhed.

Derudover har CSC i Danmark været igennem en arbejdsmarkedskonflikt, hvor sikkerhed også kom på dagsordenen.

Men CSC forsikrer nu alle om, at der ikke er skåret ned på sikkerheden i selskabet.

"Der er, og der skal også være strenge krav til sikkerheden i disse systemer. Uden at vi kan fortælle, hvordan angrebet er foregået, kan jeg dog forsikre om, at der ikke er skåret ned på sikkerheden, eller på overvågningen af systemerne," udtaler pressechef Kim Ege til Computerworld.

Samtidig påpeger han, at andre altså også er ramt.

"Man skal huske, at det angreb, vi har været udsat for, også har ramt en række andre mainframe-systemer i verden - det er udført af folk, der har haft et indgående kendskab og har været tilstrækkeligt kriminelle."

"Den slags vil der altid være. Vores opgave er at forsøge hele tiden at være langt foran de kriminelle," udtaler han.

Samtidig slår Kim Ege fast, at det er første gang, at det er lykkedes hackere at bryde ind på denne facon.

"Vi har håndteret disse systemer i mange år, og det er første gang, det er lykkedes kriminelle at få adgang. Vi gør vores yderste for at sikre, at det aldrig sker igen," forklarer han.

Bruger-id under konflikt

Når uvedkommende får adgang til politiets it-systemer, er der tale om en meget alvorlig sag. Derfor underlægges politiets it-leverandører også strenge krav omkring sikkerhed.

Blandt andet skal visse personer være sikkerhedsgodkendt til et bestemt niveau. Netop dette sikkerhedsemne blev vendt under CSC-konflikten i 2011.

Dengang var der en kontrovers om, hvorvidt nogle medarbejdere under nødberedskabet brugte andres bruger-id.

Læs mere om det her.

CSC afviste dengang blankt, at sikkerheden skulle være et problem.

Hackere trængte ind

Dog er der intet direkte tidsmæssigt sammenfald med tidspunktet, hvor de to mistænkte hackere trængte ind i politiets systemer.

Det skete angiveligt i perioden april til august 2012.

It-fagforeningen Prosa, der i sin tid politianmeldte CSC for de påståene uregelmæssigheder, afviser da også, at CSC's mange problemer og nedskæringer skulle spille ind på sikkerhedsniveauet.

Arbejder professionelt

"Jeg har ikke nogen opfattelse af, at hverken konflikten eller nedskæringerne har haft nogen betydning for angrebet," udtaler formand Niels Bertelsen fra Prosa.

Prosas medlemmer på CSC arbejder "professionelt og samvittighedsfuldt i alle sammenhænge, og det gælder også, selv om der sker nedskæringer".

"Naturligvis er hverken en konflikt eller store nedskæringer (over 1.000 mand på et år, red.) særlig morsomme, men professionalismen hos vore medlemmer gør, at det ikke påvirker deres arbejde og opmærksomhed på det ansvar, de sidder med," slår han fast.

Politiet arbejder i dag - mange måneder efter angrebene på CSC - fortsat med at få overblik over skaderne efter det, der ligner det største hackerangreb i Danmark.

Samtidig ser det ud til, at sagen kan sprede sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere