Artikel top billede

CSC fyrer løs: Men sikkerheden har vi ikke skåret på

Trods omfattende fyringsrunder har CSC ikke skåret ned på sikkerheden og overvågningen af systemerne, forsikrer selskabet efter stor hackersag.

CSC i Danmark, der netop har været udsat for et kæmpe hackerangreb, har igennem de sidste år levet en turbulent tilværelse med massefyringer og kæmpe underskud.

Samtidig leverer selskabet it-systemer til kunder, der kræver den højeste sikkerhed.

Derudover har CSC i Danmark været igennem en arbejdsmarkedskonflikt, hvor sikkerhed også kom på dagsordenen.

Men CSC forsikrer nu alle om, at der ikke er skåret ned på sikkerheden i selskabet.

"Der er, og der skal også være strenge krav til sikkerheden i disse systemer. Uden at vi kan fortælle, hvordan angrebet er foregået, kan jeg dog forsikre om, at der ikke er skåret ned på sikkerheden, eller på overvågningen af systemerne," udtaler pressechef Kim Ege til Computerworld.

Samtidig påpeger han, at andre altså også er ramt.

"Man skal huske, at det angreb, vi har været udsat for, også har ramt en række andre mainframe-systemer i verden - det er udført af folk, der har haft et indgående kendskab og har været tilstrækkeligt kriminelle."

"Den slags vil der altid være. Vores opgave er at forsøge hele tiden at være langt foran de kriminelle," udtaler han.

Samtidig slår Kim Ege fast, at det er første gang, at det er lykkedes hackere at bryde ind på denne facon.

"Vi har håndteret disse systemer i mange år, og det er første gang, det er lykkedes kriminelle at få adgang. Vi gør vores yderste for at sikre, at det aldrig sker igen," forklarer han.

Bruger-id under konflikt

Når uvedkommende får adgang til politiets it-systemer, er der tale om en meget alvorlig sag. Derfor underlægges politiets it-leverandører også strenge krav omkring sikkerhed.

Blandt andet skal visse personer være sikkerhedsgodkendt til et bestemt niveau. Netop dette sikkerhedsemne blev vendt under CSC-konflikten i 2011.

Dengang var der en kontrovers om, hvorvidt nogle medarbejdere under nødberedskabet brugte andres bruger-id.

Læs mere om det her.

CSC afviste dengang blankt, at sikkerheden skulle være et problem.

Hackere trængte ind

Dog er der intet direkte tidsmæssigt sammenfald med tidspunktet, hvor de to mistænkte hackere trængte ind i politiets systemer.

Det skete angiveligt i perioden april til august 2012.

It-fagforeningen Prosa, der i sin tid politianmeldte CSC for de påståene uregelmæssigheder, afviser da også, at CSC's mange problemer og nedskæringer skulle spille ind på sikkerhedsniveauet.

Arbejder professionelt

"Jeg har ikke nogen opfattelse af, at hverken konflikten eller nedskæringerne har haft nogen betydning for angrebet," udtaler formand Niels Bertelsen fra Prosa.

Prosas medlemmer på CSC arbejder "professionelt og samvittighedsfuldt i alle sammenhænge, og det gælder også, selv om der sker nedskæringer".

"Naturligvis er hverken en konflikt eller store nedskæringer (over 1.000 mand på et år, red.) særlig morsomme, men professionalismen hos vore medlemmer gør, at det ikke påvirker deres arbejde og opmærksomhed på det ansvar, de sidder med," slår han fast.

Politiet arbejder i dag - mange måneder efter angrebene på CSC - fortsat med at få overblik over skaderne efter det, der ligner det største hackerangreb i Danmark.

Samtidig ser det ud til, at sagen kan sprede sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.