Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

CSC indrømmer genbrug af fyredes ID

CSC gav fyredes identiter videre som en del af nødberedskab.

Da CSC sidste uge fyrede Prosa-ansatte, gav virksomhoden de fyredes bruger-id i CSC-systemerne videre til andre medarbejdere. Det erkender CSC nu, efter at Prosa tirsdag morgen politianmeldte CSC for identitetsfusk.

"På grund af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser blandt PROSA-ansatte i CSC, har der en kort overgang været iværksat en nødprocedure, hvor enkelte medarbejdere, som i forvejen er sikkerhedsgodkendte af politiet, har benyttet bruger-id fra bortviste medarbejdere," siger Lars Lundsgaard, projektdirektør i CSC, i en skriftlig erklæring.

"Det udgør ikke nogen sikkerhedsrisiko," fortsætter han.

CSC har længe kendt til problematikken med sikkerhedsgodkendelser. I et interview med ComON for en måned siden bedyrede Lars Lundsgaard, at det er en meget lille procentdel af de 400 Prosa-ansatte, der kan gå i strejke 1. juni, der er sikkerhedsgodkendte. I et slag på tasken sagde han, at det drejede sig om under 10 procent, altså maksimum 40 ansatte. Af de vikarer, som CSC har hyret fra leverandører, er en del sikkerhedsgodkendte i forvejen.

"Nogle vil være sikkerhedsgodkendt i forvejen, andre vil vi have sikkerhedsgodkendt," sagde Lars Lundsgaard den 5. april.

CSC havde derimod ingen planer om at få sikkerhedsgodkendt nogen af de 22 indere, som kan overtage strejkeramt arbejde, oplyste Lars Lundsgaard. Det ville kræve en længere procedure at få sikkerhedsgodkendt udlændinge, forklarede han.

I en pressemeddelelse spekulerer Prosa i, om medarbejdere, der ikke er sikkerhedsgodkendte hos PET og FET, arbejder videre på systemerne.

CSC afviser spekulationerne - dog med det lille forbehold "efter vores bedste overbevisning," knyttet til.

"Alle medarbejdere, der arbejder på systemer, som kræver sikkerhedsgodkendelse, er efter vores bedste overbevisning, sikkerhedsgodkendte," siger Lars Lundsgaard.

CSC beskylder Prosas politianmeldelse for at være en del af en kampagne, hvor Prosa forsøger at skabe usikkerhed hos virksomhedens kunder og i offentligheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.