Artikel top billede

Politiker: Tørres hele hacker-sagen af på CSC?

Alles fingre peger på CSC i en af landets største hackersager, men andre har et medansvar, pointerer politiker.

Oven på oplysninger om, at Datatilsynet gentagne gange har foretaget kontrol af det Schengen-system, som hackere har haft adgang til, minder Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen om det medansvar, som flere parter i sagen har.

For indtil nu har de fleste peget på CSC, der har været leverandør.

Men Michael Aastrup-Jensen påpeger, at blot fordi noget er blevet udliciticeret, så kan man ikke sige sig fri fra ansvar. 

"Hvorfor har regeringen hele tiden forsøgt at tørre den af på CSC? Jeg har hele tiden syntes, det var ekstremt mystisk, fordi når man udliciterer noget, så betyder det ikke bare, at man fjerner sig fra ansvaret for det," siger Michael Aastrup-Jensen til Computerworld.

Datatilsynets kontrol rejser spørgsmål

Oplysningerne om Datatilsynets løbende arbejde med at sikre Schengen-systemer, der indeholder dybt følsomme oplysninger, rejser endnu flere spørgsmål.

"Når det nu kommer frem, at Datatilsynet har lavet en eller anden form for kontrol, skal vi selvfølgelig bore meget mere i det."

"Er det mangelfuld kontrol, eller hvad er det, der foregår," spørger Michael Aastrup-Jensen.

Han forklarer, at politikerne blev indkaldt til orientering af justitsminister Morten Bødskov (S), men at man ikke kunne få oplyst, hvem der havde det overordnede ansvar for det skete og hvem der har det løbende ansvar på området.

"Det kunne vi ikke rigtigt få svar på. Hvem har sovet i timen?," spørger V-ordføreren.

Derfor er flere ministre også indkaldt til samråd om sagen.

Meget, meget alvorligt

"Havde vi ikke fået et tip fra svenskerne, havde vi ikke den dag i dag vidst, at nogen har haft adgang til de her data."

"Det er meget, meget alvorligt," understreger Michael Aastrup-Jensen.

Han vil nu presse regeringen til "at indse, at det her kan ikke bare tørres af på CSC".

"Myndigheder må også have haft et medansvar," påpeger han igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere