Artikel top billede

Politiker: Tørres hele hacker-sagen af på CSC?

Alles fingre peger på CSC i en af landets største hackersager, men andre har et medansvar, pointerer politiker.

Oven på oplysninger om, at Datatilsynet gentagne gange har foretaget kontrol af det Schengen-system, som hackere har haft adgang til, minder Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen om det medansvar, som flere parter i sagen har.

For indtil nu har de fleste peget på CSC, der har været leverandør.

Men Michael Aastrup-Jensen påpeger, at blot fordi noget er blevet udliciticeret, så kan man ikke sige sig fri fra ansvar. 

"Hvorfor har regeringen hele tiden forsøgt at tørre den af på CSC? Jeg har hele tiden syntes, det var ekstremt mystisk, fordi når man udliciterer noget, så betyder det ikke bare, at man fjerner sig fra ansvaret for det," siger Michael Aastrup-Jensen til Computerworld.

Datatilsynets kontrol rejser spørgsmål

Oplysningerne om Datatilsynets løbende arbejde med at sikre Schengen-systemer, der indeholder dybt følsomme oplysninger, rejser endnu flere spørgsmål.

"Når det nu kommer frem, at Datatilsynet har lavet en eller anden form for kontrol, skal vi selvfølgelig bore meget mere i det."

"Er det mangelfuld kontrol, eller hvad er det, der foregår," spørger Michael Aastrup-Jensen.

Han forklarer, at politikerne blev indkaldt til orientering af justitsminister Morten Bødskov (S), men at man ikke kunne få oplyst, hvem der havde det overordnede ansvar for det skete og hvem der har det løbende ansvar på området.

"Det kunne vi ikke rigtigt få svar på. Hvem har sovet i timen?," spørger V-ordføreren.

Derfor er flere ministre også indkaldt til samråd om sagen.

Meget, meget alvorligt

"Havde vi ikke fået et tip fra svenskerne, havde vi ikke den dag i dag vidst, at nogen har haft adgang til de her data."

"Det er meget, meget alvorligt," understreger Michael Aastrup-Jensen.

Han vil nu presse regeringen til "at indse, at det her kan ikke bare tørres af på CSC".

"Myndigheder må også have haft et medansvar," påpeger han igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere