Artikel top billede

Politiker: Tørres hele hacker-sagen af på CSC?

Alles fingre peger på CSC i en af landets største hackersager, men andre har et medansvar, pointerer politiker.

Oven på oplysninger om, at Datatilsynet gentagne gange har foretaget kontrol af det Schengen-system, som hackere har haft adgang til, minder Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen om det medansvar, som flere parter i sagen har.

For indtil nu har de fleste peget på CSC, der har været leverandør.

Men Michael Aastrup-Jensen påpeger, at blot fordi noget er blevet udliciticeret, så kan man ikke sige sig fri fra ansvar. 

"Hvorfor har regeringen hele tiden forsøgt at tørre den af på CSC? Jeg har hele tiden syntes, det var ekstremt mystisk, fordi når man udliciterer noget, så betyder det ikke bare, at man fjerner sig fra ansvaret for det," siger Michael Aastrup-Jensen til Computerworld.

Datatilsynets kontrol rejser spørgsmål

Oplysningerne om Datatilsynets løbende arbejde med at sikre Schengen-systemer, der indeholder dybt følsomme oplysninger, rejser endnu flere spørgsmål.

"Når det nu kommer frem, at Datatilsynet har lavet en eller anden form for kontrol, skal vi selvfølgelig bore meget mere i det."

"Er det mangelfuld kontrol, eller hvad er det, der foregår," spørger Michael Aastrup-Jensen.

Han forklarer, at politikerne blev indkaldt til orientering af justitsminister Morten Bødskov (S), men at man ikke kunne få oplyst, hvem der havde det overordnede ansvar for det skete og hvem der har det løbende ansvar på området.

"Det kunne vi ikke rigtigt få svar på. Hvem har sovet i timen?," spørger V-ordføreren.

Derfor er flere ministre også indkaldt til samråd om sagen.

Meget, meget alvorligt

"Havde vi ikke fået et tip fra svenskerne, havde vi ikke den dag i dag vidst, at nogen har haft adgang til de her data."

"Det er meget, meget alvorligt," understreger Michael Aastrup-Jensen.

Han vil nu presse regeringen til "at indse, at det her kan ikke bare tørres af på CSC".

"Myndigheder må også have haft et medansvar," påpeger han igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.