Artikel top billede

"Formelt set er det i strid med boligreguleringsloven, hvis man udlejer sin bolig til ferie-formål eller midlertidig benyttelse," lyder det fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Hot shot internet-tjeneste bryder dansk lov

Det er populært at udleje sin bolig via net-tjenesten Airbnb. Men det kan faktisk være i strid med loven.

Alene i København er der over 4.000 lejligheder til leje gennem net-tjenesten Airbnb.

Airbnb er en amerikansk tjeneste, der har bredt sig til hele kloden med lynets hast. Den formidler boligudlejning mellem private i kortere eller længere perioder.

Men det må man ikke, skriver avisen Metroxpress.

"Formelt set er det i strid med boligreguleringsloven, hvis man udlejer sin bolig til ferie-formål eller midlertidig benyttelse. Man må ikke bruge den til andet end helårsbeboelse uden at have kommunalbestyrelsens samtykke, og det er det, man forbryder sig mod," siger fuldmægtig Nils Hein fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til avisen.

Og den betragtning er man helt på linje med i Lejernes Landsorganisation (LLO)

"Hvis man lejer sin lejlighed ud nogle uger om året, er det i strid med reglerne for benyttelse af boliger. De skal bruges til beboelse og ikke hotelvirksomhed," siger Jesper Larsen, der er cheføkonom i LLO til Metroxpress.

Hos Airbnb vælger men dog at fortolke reglerne på en helt anden måde.

"Airbnb hjælper folk til at tjene penge ved at sætte dem i stand til af og til at leje deres hjem ud til rejsende, der leder efter unikke overnatningsmuligheder. Reglerne på området er uklare," siger Kim Rubey, kommunikationschef i Airbnb.

Airbnb blev stiftet i San Francisco i USA i 2008.

I dag kan man finde web-siden i 192 lande, og der er arrangeret over 10 millioner overnatninger gennem net-tjenesten.
 
Læs også:

Manden bag eBay og Facebook storinvesterer igen

Her finder du de fedeste hoteller på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.