Artikel top billede

"Formelt set er det i strid med boligreguleringsloven, hvis man udlejer sin bolig til ferie-formål eller midlertidig benyttelse," lyder det fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Hot shot internet-tjeneste bryder dansk lov

Det er populært at udleje sin bolig via net-tjenesten Airbnb. Men det kan faktisk være i strid med loven.

Alene i København er der over 4.000 lejligheder til leje gennem net-tjenesten Airbnb.

Airbnb er en amerikansk tjeneste, der har bredt sig til hele kloden med lynets hast. Den formidler boligudlejning mellem private i kortere eller længere perioder.

Men det må man ikke, skriver avisen Metroxpress.

"Formelt set er det i strid med boligreguleringsloven, hvis man udlejer sin bolig til ferie-formål eller midlertidig benyttelse. Man må ikke bruge den til andet end helårsbeboelse uden at have kommunalbestyrelsens samtykke, og det er det, man forbryder sig mod," siger fuldmægtig Nils Hein fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til avisen.

Og den betragtning er man helt på linje med i Lejernes Landsorganisation (LLO)

"Hvis man lejer sin lejlighed ud nogle uger om året, er det i strid med reglerne for benyttelse af boliger. De skal bruges til beboelse og ikke hotelvirksomhed," siger Jesper Larsen, der er cheføkonom i LLO til Metroxpress.

Hos Airbnb vælger men dog at fortolke reglerne på en helt anden måde.

"Airbnb hjælper folk til at tjene penge ved at sætte dem i stand til af og til at leje deres hjem ud til rejsende, der leder efter unikke overnatningsmuligheder. Reglerne på området er uklare," siger Kim Rubey, kommunikationschef i Airbnb.

Airbnb blev stiftet i San Francisco i USA i 2008.

I dag kan man finde web-siden i 192 lande, og der er arrangeret over 10 millioner overnatninger gennem net-tjenesten.
 
Læs også:

Manden bag eBay og Facebook storinvesterer igen

Her finder du de fedeste hoteller på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere