Artikel top billede

Dansk softwarefirma får bøde på en million kroner

I en sag om børsmanipulation frifindes en it-direktør, men softwareselskab får en bøde på en million kroner.

Det aarhusianske it-firma Trifork er blevet idømt en bøde på en million kroner.

Dommen er netop faldet i Retten i Hjørring, som har afsagt en dom i en sag om kursmanipulation af særlig grov karakter, hvor softwareselskabet Trifork altså spiller en hovedrolle.

De kriminelle handlinger skulle være sket ved it-selskabets børsindtroduktion i december 2007, hvor ebh bank var såkaldt market maker.

De tiltalte i sagen var blandt andre aktieselskabet Trifork, aktieselskabets daværende bestyrelsesformand, der også var direktør i ebh bank, samt den administrerende direktør i Trifork.

"Retten har frifundet aktieselskabets direktør."

"Retten har fundet de øvrige tiltalte skyldige i kursmanipulation og idømt aktieselskabet en bøde på 1 mio. kr., den tidligere bestyrelsesformand/bankdirektør fængsel i 3 måneder og den tidligere fondschef fængsel i 60 dage," hedder det i dommen.

Du kan læse meddelsen fra retten her.

Firma: Vi er uskyldige
Tidligere har it-selskabets nuværende bestyrelsesformand overfor Computerworld bedyret, at selskabet og dets CEO intet forkert havde gjort.

Bestyrelsesformanden frygtede iøvrigt ikke, at sagen ville gå ud over forrretningen.

"Det ville være imod sund fornuft," udtalte han dengang.

Det kan du læse meget mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.