Artikel top billede

It-sikkerhedseksperten Peter Kruse har fået en tophackers mor på nakken.

Hackersag: Mor overvejer retssag mod kendt dansk it-ekspert

Moren til tophackeren Gottfrid Svartholm Warg raser over dansk it-sikkerhedsekspert og overvejer at lave en sag ud af det.

Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse får nu hård kritik af moren til tophackeren Gottfrid Svartholm Warg.

Moren, Kristina Svartholm, henviser blandt andet til Computerworlds artikel fra den 10. juni, hvor Peter Kruse udtaler sig om "den store afpresningsteori".

Altså hvor Peter Kruse peger på mulige motiver for hackerangrebet.

"Jeg fik mig et godt grin ud af at læse hans teori - tak for det. Men alvorligt talt: Jeg spekulerer på, om Kruse skal se lidt på de love og regler om ærekrænkelse, før han udtaler sig," lyder det fra Kristina Svartholm i en mail til Computerworld.

Hun fremfører, at hun antager, at Danmark har samme regler som Sverige omkring den slags.

Samtidig mener hun, at Computerworld bør overveje, hvad man publicerer af den slags. For faktisk peger hun på, at der er masser af andre oplagte ting i sagen at grave i og diskutere.

"Jeg fik mig et godt grin ud af at læse hans teori - tak for det. Men alvorligt talt: Jeg spekulerer på, om Kruse skal se lidt på de love og regler om ærekrænkelse, før han udtaler sig"

Overvejer retssag for bagvaskelse

Umiddelbart havde hun ikke tænkt sig at foretage noget over for Peter Kruse.

Men måske skal sikkerhedsekspertens udtalelser afprøves ved en domstol.

"Egentlig er Kruses spekulationer ikke brugbare i forhold til et søgsmål om bagvaskelse - udtalelserne er simpelthen for 'latterlige'. At hævde sådan noget burde diskvalificere ham som 'ekspert' for altid," lyder det fra Kristina Svartholm i mailen til Computerworld. 

"Men jeg vil gerne se sagen prøvet, da det jo er alvorlige anklager/mistanker, han fremfører," lyder det videre i mailen.

Kristina Svartholm fremhæver, at Peter Kruse er med i efterforskningen af sagen, hvilket gør hans udtalelser ekstra spegede.

Morens udtalelser kom, inden svenskeren fik en dom i sidste uge på to års fængsel i Sverige i en anden hacker-sag. I Danmark er han altså kun mistænkt og ikke dømt.

Her er Peter Kruses reaktion

"Da han desuden fremfører dem (anklagerne, red.), samtidig med at han er med i efterforskningen, kan det naturligvis skade Gottfrid ekstra," skriver hun i mailen til Computerworld. 

Vil have undersøgt Peter Kruse

"Jeg overvejer også at få undersøgt, om Kruse ikke er gået for langt i, hvad han siger - han hævder jo selv, at han har tavshedspligt," lyder det fra Kristina Svartholm.

Afslutningsvis lader hun sin klare mening om Peter Kruse skinne igennem.

"Er det sådanne "sikkerhedseksperter" I har i Danmark - og lytter I virkelig til dem?," skriver hun.


I en mail afviser Peter Kruse at gå ind i en diskussion i offentligheden.

"Jeg noterer mig hendes holdning, men har på nuværende tidspunkt ingen yderligere kommentarer," lyder det fra ham.

Samtidig har han noteret sig hendes udsagn om mulige skridt fremadrettet.

"Lad nu dette blive afgjort i retten og ikke som mudderkast i offentligheden," skriver Peter Kruse videre i mailen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan: Få sikker viden om styrker og svagheder i jeres sikkerhed
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.