Artikel top billede

Skærmdump: joeffice.com

Var træt af kontorpakker: Byggede sin egen på en måned

En udvikler kørte træt i de eksisterende kontorpakker, og derfor byggede han sin helt egen. Få et kig på Joeffice, der kan benyttes gratis, og hent det her.

Den hollandske programudvikler Anthony Goubard var godt og grundig træt af kontorpakker som Microsoft Office og LibreOffice.

Derfor tog han sagen i egen hånd.

30 dage senere blev resultatet luftet i form af Joeffice, der er en minimalistisk og Java-baseret kontorpakke med åben kildekode.

Pakken er stadig et program i den tidlige fase, men den er fuldt funktionel, og du kan skabe nye dokumenter eller importere fra Word, Excel eller PowerPoint.

Programmet er udgivet under Apache 2.0-licensen, og det kan hentes gratis til Windows, OS X og til Linux. Du kan hente det her

Det findes ligeledes i en web-udgave.

Regnearket i Joeffice får knap så venlige ord med på vejen. Skærmdump: joeffice.com. 

Java gør det nemt

Til websiden Ars Technica siger den unge udvikler, at programmeringssproget Java byder på en række fordele i forhold til enkelhed og ydeevne.

Ars Technica har i øvrigt afprøvet kontorpakken og fundet den ganske udmærket til tekstbehandling.

Men for regneark og præsentationer har piben en anden lyd.

Foreløbig er disse elementer nemlig langt fra den standard, som man ellers finder.

Anthony Goubard siger dog, at det bare er et spørgsmål om tid, før han får det på plads.

Men hvis Joeffice skal tage kampen op mod de øvrige kontorpakker, kræver det dog nok en smule mere kode.

Du kan selv få en hurtig gennemgang af produktet i denne video.

Læs også:

Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads?

Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.