Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne

Langt de fleste danskere anvender en helt bestemt kontorpakke på arbejdspladsen til trods for de mange forskellige løsninger, der findes. Der er dog opbrud at spore.

Microsofts Word, Excel og Powerpoint er i år 2013 fortsat omdrejningspunktet på langt de fleste danske arbejdspladser. 

Computerworld stillede tidligere på ugen spørgsmålet: "Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads."

Afstemningen er nu afsluttet, og resultatet er ikke til at tage fejl af.

1.515 læsere har stemt, og ud af dem svarer 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarer, at de anvender Microsofts Office 365.

Microsofts bruger-markedsandel når dermed op på 67 procent, ifølge afstemningen på Computerworld.

Open source hos hver femte bruger 
Det er dog mindst ligeså interessant, at hver femte læser svarer, at de kører med en gratis open source kontorpakke i form af LibreOffice (16 procent), OpenOffice (fire procent) eller Lotus Symphony (en procent).

Med til det tal hører, at det formentlig ikke er utænkeligt, at open source-pakkerne i højere grad er i anvendelse blandt Computerworlds læsere end i den brede danske befolkning, men resultatet er dog fortsat interessant.  

Til trods for det massive fokus, der har været på Google Docs, er det fortsat kun fire procent, der anvender den cloud-løsning, ligesom det også kun er to procent, der kører med Apples kontorapplikationer.


Som vi skrev tidligere på ugen ser det ud til, at Google på internationalt plan vinder frem.

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner nåede Google i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter dog fortsat på mellem 90 og 95 procent, når det drejer sig om omsætningsmarkedsandele.

Mange alternativer

Ud over de nævnte kontorpakker, findes der også en række andre løsninger. 

Vi har blandt andet tidligere testet tre ultra-minimalistiske programmer til tekstbehandling, der kan erstatte funktions-fyldte programmer som Word, Pages og Writer.

Læs om dem her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere