Artikel top billede

Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne

Langt de fleste danskere anvender en helt bestemt kontorpakke på arbejdspladsen til trods for de mange forskellige løsninger, der findes. Der er dog opbrud at spore.

Microsofts Word, Excel og Powerpoint er i år 2013 fortsat omdrejningspunktet på langt de fleste danske arbejdspladser. 

Computerworld stillede tidligere på ugen spørgsmålet: "Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads."

Afstemningen er nu afsluttet, og resultatet er ikke til at tage fejl af.

1.515 læsere har stemt, og ud af dem svarer 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarer, at de anvender Microsofts Office 365.

Microsofts bruger-markedsandel når dermed op på 67 procent, ifølge afstemningen på Computerworld.

Open source hos hver femte bruger 
Det er dog mindst ligeså interessant, at hver femte læser svarer, at de kører med en gratis open source kontorpakke i form af LibreOffice (16 procent), OpenOffice (fire procent) eller Lotus Symphony (en procent).

Med til det tal hører, at det formentlig ikke er utænkeligt, at open source-pakkerne i højere grad er i anvendelse blandt Computerworlds læsere end i den brede danske befolkning, men resultatet er dog fortsat interessant.  

Til trods for det massive fokus, der har været på Google Docs, er det fortsat kun fire procent, der anvender den cloud-løsning, ligesom det også kun er to procent, der kører med Apples kontorapplikationer.


Som vi skrev tidligere på ugen ser det ud til, at Google på internationalt plan vinder frem.

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner nåede Google i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter dog fortsat på mellem 90 og 95 procent, når det drejer sig om omsætningsmarkedsandele.

Mange alternativer

Ud over de nævnte kontorpakker, findes der også en række andre løsninger. 

Vi har blandt andet tidligere testet tre ultra-minimalistiske programmer til tekstbehandling, der kan erstatte funktions-fyldte programmer som Word, Pages og Writer.

Læs om dem her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere