Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne

Langt de fleste danskere anvender en helt bestemt kontorpakke på arbejdspladsen til trods for de mange forskellige løsninger, der findes. Der er dog opbrud at spore.

Microsofts Word, Excel og Powerpoint er i år 2013 fortsat omdrejningspunktet på langt de fleste danske arbejdspladser. 

Computerworld stillede tidligere på ugen spørgsmålet: "Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads."

Afstemningen er nu afsluttet, og resultatet er ikke til at tage fejl af.

1.515 læsere har stemt, og ud af dem svarer 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarer, at de anvender Microsofts Office 365.

Microsofts bruger-markedsandel når dermed op på 67 procent, ifølge afstemningen på Computerworld.

Open source hos hver femte bruger 
Det er dog mindst ligeså interessant, at hver femte læser svarer, at de kører med en gratis open source kontorpakke i form af LibreOffice (16 procent), OpenOffice (fire procent) eller Lotus Symphony (en procent).

Med til det tal hører, at det formentlig ikke er utænkeligt, at open source-pakkerne i højere grad er i anvendelse blandt Computerworlds læsere end i den brede danske befolkning, men resultatet er dog fortsat interessant.  

Til trods for det massive fokus, der har været på Google Docs, er det fortsat kun fire procent, der anvender den cloud-løsning, ligesom det også kun er to procent, der kører med Apples kontorapplikationer.


Som vi skrev tidligere på ugen ser det ud til, at Google på internationalt plan vinder frem.

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner nåede Google i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter dog fortsat på mellem 90 og 95 procent, når det drejer sig om omsætningsmarkedsandele.

Mange alternativer
Ud over de nævnte kontorpakker, findes der også en række andre løsninger. 

Vi har blandt andet tidligere testet tre ultra-minimalistiske programmer til tekstbehandling, der kan erstatte funktions-fyldte programmer som Word, Pages og Writer.

Læs om dem her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Schultz flytter 58 kommuners beskæftigelsessystem i skyen og sender personoplysninger til udlandet: Vil bruge Microsoft Azure efter krigsregels-afgørelse
Schultz følger KMD's eksempel og løfter selskabets beskæftigelsessystem, Fasit, som bruges af 58 kommuner, op i Microsoft Azure-skyen. Dermed kommer selskabet også til at sende personoplysninger, som tidligere var underlagt krigsreglen, ud af landet.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.