Artikel top billede

Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne

Langt de fleste danskere anvender en helt bestemt kontorpakke på arbejdspladsen til trods for de mange forskellige løsninger, der findes. Der er dog opbrud at spore.

Microsofts Word, Excel og Powerpoint er i år 2013 fortsat omdrejningspunktet på langt de fleste danske arbejdspladser. 

Computerworld stillede tidligere på ugen spørgsmålet: "Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads."

Afstemningen er nu afsluttet, og resultatet er ikke til at tage fejl af.

1.515 læsere har stemt, og ud af dem svarer 59 procent, at de kører med en traditionel Microsoft Office-pakke på computeren, mens yderligere otte procent svarer, at de anvender Microsofts Office 365.

Microsofts bruger-markedsandel når dermed op på 67 procent, ifølge afstemningen på Computerworld.

Open source hos hver femte bruger 
Det er dog mindst ligeså interessant, at hver femte læser svarer, at de kører med en gratis open source kontorpakke i form af LibreOffice (16 procent), OpenOffice (fire procent) eller Lotus Symphony (en procent).

Med til det tal hører, at det formentlig ikke er utænkeligt, at open source-pakkerne i højere grad er i anvendelse blandt Computerworlds læsere end i den brede danske befolkning, men resultatet er dog fortsat interessant.  

Til trods for det massive fokus, der har været på Google Docs, er det fortsat kun fire procent, der anvender den cloud-løsning, ligesom det også kun er to procent, der kører med Apples kontorapplikationer.


Som vi skrev tidligere på ugen ser det ud til, at Google på internationalt plan vinder frem.

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner nåede Google i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter dog fortsat på mellem 90 og 95 procent, når det drejer sig om omsætningsmarkedsandele.

Mange alternativer

Ud over de nævnte kontorpakker, findes der også en række andre løsninger. 

Vi har blandt andet tidligere testet tre ultra-minimalistiske programmer til tekstbehandling, der kan erstatte funktions-fyldte programmer som Word, Pages og Writer.

Læs om dem her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Hvilken kontorpakke anvender du på din arbejdsplads?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.