Artikel top billede

Afstemning: Hvilken kontorpakke bruger du?

Der findes i dag et hav af kontorpakker fra forskellige leverandører, ligesom man både kan anvende lokalt installeret software og cloud-løsninger. Hvad bruger du på din arbejdsplads?

Det kan næppe være den store overraskelse for nogen, at Microsofts Office-pakker er ganske dominerende, når man ser på markedet for kontorpakker og produktivitets-løsninger.

Word, Excel og Powerpoint er velkendte arbejdsredskaber i de fleste virksomheder, men Microsoft skal i stigende grad forsvare sig mod andre leverandører og løsninger.

Det er ikke mindst Google Apps/Docs, der ligger på lur for at kunne nuppe de Office-kunder, der måtte være fristede til at prøve et alternativ.

Der er dog også open source-løsninger som OpenOffice og LibreOffice, ligesom IBM har sin gratis Symphony-kontorpakke og cloud-løsningen Smartcloud for Social Business.

Mister Microsoft kunder til Google?

Vi har i de senere år her i Danmark set et øget fokus på skyen, når det kommer til mail og kalender - men hvad med skriveprogram, regneprogram og præsentationsprogram?

Er det fortsat den traditionelle Office-pakke fra Microsoft, der er i brug, eller har din virksomhed taget en cloud-løsning i brug fra Microsoft/Google/IBM eller satset på eksempelvis LibreOffice?

Ifølge en artikel hos Redmond Channel Partner kan man nu for alvor se, at Google begynder at gøre indhug i Microsofts markedsandel, hvis man kun ser på cloud-delen af kontorpakke-markedet.

Her nåede Google ifølge artiklen i 2012 op på mellem 33 og 50 procent af cloud-markedet, når man kigger på antallet af brugere.

Gartner vurderer ifølge Redmond Channel Partner, at der i 2013 vil være 630 millioner virksomhedsbrugere af kontorpakker, og at de 50 millioner vil være på cloud-løsninger.

I 2022 vil det samlede antal brugere være steget til 1,2 milliarder, mens 695 millioner af dem vil få værktøjerne leveret som en cloud-løsning, så cloud-udbredelsen stiger altså ganske markant.

Med til billedet hører, at det godt kan være lidt kompliceret at kategorisere løsningerne, da eksempelvis Microsofts Office 365 typisk anvendes sammen med en lokalt installeret Office-pakke.

Mange faktorer på spil

Ifølge en artikel hos Forbes ligger Microsofts overordnede markedsandel inden for produktivitets-suiter på mellem 90 og 95 procent.

Det interessante spørgsmål er så, hvordan den markedsandel vil ændre sig i takt med at flere og flere virksomheder tager cloud-løsningerne i brug og i takt med, at eksempelvis brugen af tablet-pc'er vinder frem i virksomhederne?

I forhold til de mobile løsninger er det interessant, at Microsoft endnu ikke har hverken Word, Excel eller Powerpoint som app til den mest udbredte tablet, Apples iPad.

I stedet kan iPad-brugerne anvende apps fra andre leverandører, der er kompatible med Microsofts kontorpakke - eller satse på en browserbaseret løsning som Google Docs.

Følg @kimstensdal på Twitter

Hvad bruger du?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere