Artikel top billede

Kendt dansk it-ikon fyret: Stopper omgående som direktør for Miracle

Den kendte it-direktør og Computerworld-skribent Mogens Nørgaard stopper med omgående virkning som direktør for Miracle, som han selv har stiftet.

Den kendte danske it-millionær Mogens Nørgaard, der blandt andet er kendt for sine underholdende klummer i Computerworld, er blevet fyret som administrerende direktør for det store it-selskab Miracle, som han selv har været med til at stifte.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse har Miracles bestyrelse besluttet at stoppe samarbejdet med Mogens Nørgaard, der stopper med omgående virkning.

Det skyldes, at bestyrelsen mener, at Mogens Nørgaard har fjernet sig så meget fra Miracle, at vejene bør skilles, hedder det.

Fulgt sine egne veje

"Mogens Nørgaard har de senere år fulgt sine egne veje og i mindre grad deltaget i den daglige ledelse og udvikling af Miracle," lyder det fra bestyrelsesformand Jan Skelbæk i pressemeddelelsen.

"Derfor har vi nu valgt at tage den formentlig sværeste beslutning i Miracles historie - at stoppe samarbejdet med Mogens Nørgaard, der på mange måder har været Miracles frontfigur," skriver han.

Miracle har i dag 170 ansatte og anvender desuden omkring 150 freelance-itfolk.

Medstifter fortsætter

Mogens Nørgaard stiftede i 2000 Miracle sammen med Lasse Christensen.

Sidstnævnte fortsætter som direktør for selskabet og beklager situationen. Han peger imidlertid på, at Miracle i dag er en stor virksomhed med stort ansvar for kunder og medarbejdere.

"Vi er ikke en enkeltmands-virksomhed," siger han.

Mogens Nørgaard ejer 16 procent af aktierne i virksomheden, og dem beholder han.

Læs også: Fåmælt Mogens Nørgaard: Sådan fyrede de mig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere