BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Disse it-systemer gør ansatte overflødige hos Skat

375 stillinger skal skæres væk hos Skat. Det skyldes blandt andet to længe ventede og problem-ramte it-systemer.

375 årsværk skal skæres væk hos Skat.

Årsagen til at den besked er sendt ud til 7.100 ansatte hos Skat, er blandt andet indførelsen af en række længe ventede it-systemer.

"En lang række af de opgaver, der tidligere blev løst manuelt, vil nu blive løst digitalt som følge af nye it-systemer - blandt andet Motorregistret, Et Fælles Inddrivelsessystem og Én Skattekonto," hedder det fra Skat.

Motorregistret gik ifølge Skat i luften i 2012, og de to andre forventes at gå i luften til september.

Også skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er på banen i forbindelse med de afskedigelser, der vil finde sted.

I en pressemeddelelse fra ministeriet fremgår det da også, at til "september introducerer SKAT to længe ventede systemer - EFI og EKKO."

Problem-ramte it-systemer

Her kan du læse mere om de pågældende it-systemer. 

It-systemerne har været år undervejs, og nogle af landets største it-selskaber har været inde over udviklingen.

I øvrigt oplyses det i forbindelse med de kommende fyringer hos Skat, at man faktisk vil ansætte folk i nærmeste fremtid. Det vil ske inden for it, dataanalyse, jura og økonomi.

Imidlertid fremgår det ikke hvor mange, eller præcist hvad de skal arbejde med. Ministeren peger dog på en stribe indsatsområder for Skat i fremtiden.

"Det er helt afgørende at geare Skat til at kunne løse de nye og voksende udfordringer på skatteområdet. Her tænker jeg blandt andet på opgaver som indsatsen overfor skattely-landene, selskabernes aggressive skatteplanlægning og den skatteøkonomiske kriminalitet. Men også problemerne omkring for eksempel social dumping og sort arbejde kræver en særlig indsats," lyder det fra Holger K. Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital