Artikel top billede

Disse it-systemer gør ansatte overflødige hos Skat

375 stillinger skal skæres væk hos Skat. Det skyldes blandt andet to længe ventede og problem-ramte it-systemer.

375 årsværk skal skæres væk hos Skat.

Årsagen til at den besked er sendt ud til 7.100 ansatte hos Skat, er blandt andet indførelsen af en række længe ventede it-systemer.

"En lang række af de opgaver, der tidligere blev løst manuelt, vil nu blive løst digitalt som følge af nye it-systemer - blandt andet Motorregistret, Et Fælles Inddrivelsessystem og Én Skattekonto," hedder det fra Skat.

Motorregistret gik ifølge Skat i luften i 2012, og de to andre forventes at gå i luften til september.

Også skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er på banen i forbindelse med de afskedigelser, der vil finde sted.

I en pressemeddelelse fra ministeriet fremgår det da også, at til "september introducerer SKAT to længe ventede systemer - EFI og EKKO."

Problem-ramte it-systemer

Her kan du læse mere om de pågældende it-systemer. 

It-systemerne har været år undervejs, og nogle af landets største it-selskaber har været inde over udviklingen.

I øvrigt oplyses det i forbindelse med de kommende fyringer hos Skat, at man faktisk vil ansætte folk i nærmeste fremtid. Det vil ske inden for it, dataanalyse, jura og økonomi.

Imidlertid fremgår det ikke hvor mange, eller præcist hvad de skal arbejde med. Ministeren peger dog på en stribe indsatsområder for Skat i fremtiden.

"Det er helt afgørende at geare Skat til at kunne løse de nye og voksende udfordringer på skatteområdet. Her tænker jeg blandt andet på opgaver som indsatsen overfor skattely-landene, selskabernes aggressive skatteplanlægning og den skatteøkonomiske kriminalitet. Men også problemerne omkring for eksempel social dumping og sort arbejde kræver en særlig indsats," lyder det fra Holger K. Nielsen.
IT-JOB

Unik System Design A/S

Senior frontend-developer

Too Good To Go ApS

DevOps Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Cyber Security Process Analyst/Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital