Artikel top billede

Disse it-systemer gør ansatte overflødige hos Skat

375 stillinger skal skæres væk hos Skat. Det skyldes blandt andet to længe ventede og problem-ramte it-systemer.

375 årsværk skal skæres væk hos Skat.

Årsagen til at den besked er sendt ud til 7.100 ansatte hos Skat, er blandt andet indførelsen af en række længe ventede it-systemer.

"En lang række af de opgaver, der tidligere blev løst manuelt, vil nu blive løst digitalt som følge af nye it-systemer - blandt andet Motorregistret, Et Fælles Inddrivelsessystem og Én Skattekonto," hedder det fra Skat.

Motorregistret gik ifølge Skat i luften i 2012, og de to andre forventes at gå i luften til september.

Også skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er på banen i forbindelse med de afskedigelser, der vil finde sted.

I en pressemeddelelse fra ministeriet fremgår det da også, at til "september introducerer SKAT to længe ventede systemer - EFI og EKKO."

Problem-ramte it-systemer

Her kan du læse mere om de pågældende it-systemer. 

It-systemerne har været år undervejs, og nogle af landets største it-selskaber har været inde over udviklingen.

I øvrigt oplyses det i forbindelse med de kommende fyringer hos Skat, at man faktisk vil ansætte folk i nærmeste fremtid. Det vil ske inden for it, dataanalyse, jura og økonomi.

Imidlertid fremgår det ikke hvor mange, eller præcist hvad de skal arbejde med. Ministeren peger dog på en stribe indsatsområder for Skat i fremtiden.

"Det er helt afgørende at geare Skat til at kunne løse de nye og voksende udfordringer på skatteområdet. Her tænker jeg blandt andet på opgaver som indsatsen overfor skattely-landene, selskabernes aggressive skatteplanlægning og den skatteøkonomiske kriminalitet. Men også problemerne omkring for eksempel social dumping og sort arbejde kræver en særlig indsats," lyder det fra Holger K. Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.