Artikel top billede

Disse it-systemer gør ansatte overflødige hos Skat

375 stillinger skal skæres væk hos Skat. Det skyldes blandt andet to længe ventede og problem-ramte it-systemer.

375 årsværk skal skæres væk hos Skat.

Årsagen til at den besked er sendt ud til 7.100 ansatte hos Skat, er blandt andet indførelsen af en række længe ventede it-systemer.

"En lang række af de opgaver, der tidligere blev løst manuelt, vil nu blive løst digitalt som følge af nye it-systemer - blandt andet Motorregistret, Et Fælles Inddrivelsessystem og Én Skattekonto," hedder det fra Skat.

Motorregistret gik ifølge Skat i luften i 2012, og de to andre forventes at gå i luften til september.

Også skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er på banen i forbindelse med de afskedigelser, der vil finde sted.

I en pressemeddelelse fra ministeriet fremgår det da også, at til "september introducerer SKAT to længe ventede systemer - EFI og EKKO."

Problem-ramte it-systemer

Her kan du læse mere om de pågældende it-systemer. 

It-systemerne har været år undervejs, og nogle af landets største it-selskaber har været inde over udviklingen.

I øvrigt oplyses det i forbindelse med de kommende fyringer hos Skat, at man faktisk vil ansætte folk i nærmeste fremtid. Det vil ske inden for it, dataanalyse, jura og økonomi.

Imidlertid fremgår det ikke hvor mange, eller præcist hvad de skal arbejde med. Ministeren peger dog på en stribe indsatsområder for Skat i fremtiden.

"Det er helt afgørende at geare Skat til at kunne løse de nye og voksende udfordringer på skatteområdet. Her tænker jeg blandt andet på opgaver som indsatsen overfor skattely-landene, selskabernes aggressive skatteplanlægning og den skatteøkonomiske kriminalitet. Men også problemerne omkring for eksempel social dumping og sort arbejde kræver en særlig indsats," lyder det fra Holger K. Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere