Artikel top billede

Skat-systemer forsinkes efter ballade hos CSC

To vigtige it-systemer hos Skat kommer først i luften fra tidligst midten af 2013 efter CSC-forsinkelse.

Læs også:

Skat afviser total-kaos i nyt nummerpladesystem

Skat: Forsinket CSC-system for konsekvenser for os

Ramt af bøvl: Skat udskyder flere it-projekter

Det stærkt forsinkede CSC-udviklede opkrævnings og betalingssystem til Skat, Debitormotor, betyder at to skattesystemer ved navn EFI og EKKO først kommer i luften i midten af 2013.

Det fortæller fagdirektør for it-projekter hos Skat, Kristian Vengsgaard.

Dermed sætter myndigheden nu et omtrentligt tidspunkt på en tidligere udmelding fra januar 2012, hvor det stod klart at EFI (Et fælles Inddrivelsessystem) og EKKO (Én Skattekonto) ville blive udskudt som en konsekvens af forsinkelser hos CSC.

EFI er et it-system som er central for den planlagte effektivisering af Skat og som derfor har stor forretningsmæssig værdi.

EKKO er mere kundemålrettet og har efterspurgte funktioner for virksomheder, der med systemet vil kunne håndtere skatter og afgifter på en måde, der minder om netbanken.

Nu bliver det så tidligst i midten af 2013 at systemerne kommer i luften, fortæller Kristian Vengsggaard, der ikke vil lægge skjul på, at udsættelsen kommer til at koste Skat penge. Hvor mange, vil han dog ikke ud med. Kun at det som udgangspunkt ikke bliver leverandørerne der får del i de ekstra penge.

"Udsættelsen påvirker selvfølgelig den samlede pris, fordi vi kommer til at bruge mere tid på at lave systemerne. Men vi har stadigvæk en rigtig god businesscase. Ellers ville vi ikke gå videre med det," siger Kristian Vengsgaard.

Kan blive yderligere forsinket

Imidlertid er det ikke sikkert at de to systemer rent faktisk kommer i drift i midten af 2013. Først til nytår er Skat klar med en konkret dato, som kan rykke sig i forhold til det udmeldte tidspunkt.

Ifølge Kristian Vengsgaard vil Skat nemlig gerne have til at gå systemerne ordentligt efter i kortene inden de bliver sat i drift.

"Det kan godt være at vi vælger at sige, at vi vil bruge noget mere tid, for at være helt sikre på at vi får den bedst mulige kvalitet når vi går i luften," siger fagdirektøren.

EFI er udviklet af KMD og Capgemini mens CSC har udviklet EKKO.og begge skulle oprindeligt have været sat i drift hos Skat i 2008. Senere blev systemerne udsat til 2012. Nu bliver det så midten af 2013. Omtrent.

"Det kan godt være at det bliver på den anden side af sommerferien, det kan også være at vi vælger at idriftsætte før sommerferien," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere