Artikel top billede

Ekspert: Vi får gebyr på Dankortet

Et salg af Nets, der blandt andet administrerer Dankortet og NemID, vil ikke betyde højere priser, siger politikerne. Men ikke alle enige i den udlægning.

Bliver det dyrere for dig at anvende dit Dankort eller betale regningerne vis PBS?

Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter at en række banker, sammen med Nationalbanken, er i gang med at forberede et salg af it-finansvirksomheden Nets, der blandt andet står bag Dankortet, NemID og Betalingsservice.

Læs mere om salget her.

Og meningerne er delte på området.

"En køber vil ikke betale otte til ti milliarder kroner for Nets blå øjnes skyld. De vil skulle finansiere det køb via prisstigninger og ved forsøg på rationaliseringer. Ellers gør de det ikke," siger administrerende direktør i Mybanker John Norden til Berlingske.dk.

Men sådan kommer det ikke til at gå, lyder det fra en stribe politikere på Christiansborg.

Ingen kinesiske hænder på Dankortet

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) peger på, at der er indgået en aftale mellem Dansk Erhverv og Nets, der skal sikre gebyrfrihed for brugen af Dankortet.

Hvis en ny køber ikke overholder den aftale, vil politikerne gribe ind.

"En eventuel ny ejer må ikke misbruge sin stilling ved eksempelvis at hæve priserne. Det vil vi følge meget nøje med i. Hvis der skulle komme nye investorer i Nets, så forventer jeg, at de er bekendt med, at regeringen lægger meget stor vægt på et velfungerende marked for betalingsløsninger," siger Annette Vilhelmsen til Berlingske.dk.

Partier som Enhedslisten og Dansk Folkeparti ser et salg til en privat virksomhed som en direkte dårlig løsning.

De ønsker hellere den modsatte løsning, hvor Nets nationaliseres og drives af staten.

"Vores centrale betalingssystemer skal saftsuseme ikke i hænderne på en kinesisk eller amerikansk kapitalfond. Jeg vil foreslå, at staten køber Nets, hvis amerikanerne, kineserne eller andre vil blande sig i vores betalingssystemer,« siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til Berlingske.

Læs også:

Avis: Nets sat til salg for 10 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.