Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ekspert: Vi får gebyr på Dankortet

Et salg af Nets, der blandt andet administrerer Dankortet og NemID, vil ikke betyde højere priser, siger politikerne. Men ikke alle enige i den udlægning.

Bliver det dyrere for dig at anvende dit Dankort eller betale regningerne vis PBS?

Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter at en række banker, sammen med Nationalbanken, er i gang med at forberede et salg af it-finansvirksomheden Nets, der blandt andet står bag Dankortet, NemID og Betalingsservice.

Læs mere om salget her.

Og meningerne er delte på området.

"En køber vil ikke betale otte til ti milliarder kroner for Nets blå øjnes skyld. De vil skulle finansiere det køb via prisstigninger og ved forsøg på rationaliseringer. Ellers gør de det ikke," siger administrerende direktør i Mybanker John Norden til Berlingske.dk.

Men sådan kommer det ikke til at gå, lyder det fra en stribe politikere på Christiansborg.

Ingen kinesiske hænder på Dankortet

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) peger på, at der er indgået en aftale mellem Dansk Erhverv og Nets, der skal sikre gebyrfrihed for brugen af Dankortet.

Hvis en ny køber ikke overholder den aftale, vil politikerne gribe ind.

"En eventuel ny ejer må ikke misbruge sin stilling ved eksempelvis at hæve priserne. Det vil vi følge meget nøje med i. Hvis der skulle komme nye investorer i Nets, så forventer jeg, at de er bekendt med, at regeringen lægger meget stor vægt på et velfungerende marked for betalingsløsninger," siger Annette Vilhelmsen til Berlingske.dk.

Partier som Enhedslisten og Dansk Folkeparti ser et salg til en privat virksomhed som en direkte dårlig løsning.

De ønsker hellere den modsatte løsning, hvor Nets nationaliseres og drives af staten.

"Vores centrale betalingssystemer skal saftsuseme ikke i hænderne på en kinesisk eller amerikansk kapitalfond. Jeg vil foreslå, at staten køber Nets, hvis amerikanerne, kineserne eller andre vil blande sig i vores betalingssystemer,« siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til Berlingske.

Læs også:

Avis: Nets sat til salg for 10 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere