Artikel top billede

20-årig dansker hyrer kendt advokat i hacker-sag

En kendt advokat, der har forsvaret rockere, skal føre forsvaret for 20-årig dansk mand, der er sigtet og varetægtsfængslet i stor hacker-sag.

Den 20-årige dansker, der sammen med svenske Gottfrid Svartholm er sigtet i Danmarks store hackersag, hvor der blandt andet er blevet hugget cpr-numre og tilgået fortrolige politisystemer, har hyret den kendte advokat Michael Juul Eriksen.

Han har tidligere haft sager med HA-rockeren Jønke og daværende HA-medlem Brian Sandberg, men også Camilla Broe og sågar fodboldspilleren Nicklas Bendtner.

Under et lukket grundlovsforhør blev den 20-årige varetægtsfængslet frem til den 4. juli 2013, oplyser Retten på Frederiksberg.

Imidlertid ønskede Michael Juul Eriksen åbne døre.

"Ministre og sågar chefen for PET var ude og udtale sig. De gav oplysninger, der ligger ud over sigtelsen. Dermed kan de præge billedet, mens vi som forsvar ikke kan udtale os," forklarer Michael Juul Eriksen om, hvorfor han krævede åbne døre.

Men sådan blev det altså ikke. Og derfor kan han ikke udtale sig om sagens indhold.

Michael Juul Eriksen oplyser dog, at hans klient er sigtet for to forhold, som kan give op til seks års fængsel.

"Michael Juul Eriksen oplyser dog, at hans klient er sigtet for to forhold, som kan give op til seks års fængsel."

Klienten er således sigtet for at udnytte sårbarheden og bryde ind i en mainframe tilhørende CSC og derudover kopiere oplysninger og hente 10.000 passwords for offentligt ansatte.

Stor udenlandsk interesse

Michael Juul Eriksen vil ikke ind på, om hans klient - ligesom Gottfrid Svartholm har ytret i en svensk hacker-sag - frygter visse personer.

"Han tager det stille og roligt," udtaler Michael Juul Eriksen til Computerworld.

Medieinteressen for den danske hackersag er ifølge forsvarsadvokaten usædvanlig høj.

Advokaten oplyser, at han har fået rigtigt mange henvendelser fra udenlandske medier, heriblandt henvendelser fra USA.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere