Artikel top billede

Tophacker skal i fængsel i to år

Den svenske it-mand Gottfrid Svartholm Warg, der også er sigtet i en dansk hacker-sag, er idømt fængsel i en hacker-sag.

Gottfrid Svartholm Warg er i den svenske Nacka tingsrätt blevet idømt to års fængsel.

Det oplyser retten i en pressemeddelelse.

Retten finder, at han har stået bag flere tilfælde af hacking og bliver også dømt for "groft bedrageri" og "forsøg på groft bedrageri".

"Han idømmes en fængselsstraf på to år...", fremgår det af meddelelsen.

Også en anden person dømmes i sagen, men det drejer sig om en bøde og en kortere fængselsstraf.

Kan udleveres til Danmark

Tidligere har samme retsinstans i en afgørelse besluttet, at han kan udleveres til Danmark, hvor en lignende hackersag er under optrevling.

Her er også en 20-årig dansker sigtet i sagen.

I den danske sag har hackerne, ifølge de danske politimyndigheder, haft adgang til dybt følsomme oplysninger i blandt andet Schengen-systemet.

Det kan du læse mere om her.

Gottfrid Svartholm Warg er kendt i it-kredse som en af stifterne af Pirate Bay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere