Artikel top billede

Vodafone byder 80 milliarder for telegigant

80 milliarder kroner er den pris, som britiske Vodafone er klar til at lægge i et tele-opkøb, der skal styrke mobilgiganten på sit største marked.

Den britiske mobilgigant Vodafone har bekræftet, at selskabet er klar til at lægge 87 euro per aktie for at overtage den største tyske kabeloperatør, Kabel Deutschland, hvilket vil sige i alt godt 57 milliarder kroner.

Dertil kommer en gæld på 22 milliarder kroner hos Kabel Deutschland, som Vodafone har meldt sig klar til at betale.

Samlet er prisen på Kabel Deutschland så oppe på næsten 80 milliarder kroner.

Det skriver USA Today.

Største handel i seks år

Med købet vil Vodafone sikre sig omkring 8,5 millioner tyske kabelkunder på sit i forvejen største marked, efter at Vodafone blandt andet i 2000 gaflede kabelselskabet Mannesmann i en fjendtlig overtagelse for det svimlende beløb på omkring én billion kroner.

Handlen med Kabel Deutschland er Vodafones største i seks år, og Vodafone vil med opkøbet forsøge at sætte sig på det tyske quad-play-marked ved at udbyde tv, bredbånd, mobiltelefoni og fastnettelefoni i skarp konkurrence med Liberty Unity og Deutsche Telekom.

Liberty Global har ifølge Reuters også budt på Kabel Deutschland, men den handel forventer kilder tæt på Kabel Deutschland ikke vil gå igennem.

Kabel Deutschland har endnu ikke ønsket at kommentere på købsrygterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.