Artikel top billede

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma

Tre tidligere topchefer hos Microsoft er gået sammen om at sælge Microsoft-produkter til danske virksomheder. Læs her, hvad planerne er for selskabet.

Med tidligere Microsoft Danmark-direktør Jørgen Bardenfleths farvel til softwarekæmpen fra Redmond bliver cloud-iværksættervirksomheden Adactit en forhenværende Microsoft-boss rigere.

I forvejen er selskabet stiftet og ledet af den tidligere cloud-ansvarlige i Microsoft Danmark, Jesper Grønbæk, mens forhenværende direktør for Microsofts salg i Vesteuropa, Klaus Holse, er investor og rådgiver for Adactit.

Jørgen Bardenfleth træder ind som bestyrelsesformand i selskabet til august, når der skal oprettes en egentlig bestyrelse, mens Klaus Holse, der tidligere har siddet med ansvar for 5.000 Microsoft-medarbejdere og en omsætning på cirka 50 milliarder kroner, har skudt penge i virksomheden og sidder med i Adactits advisory board.

"Vi håber meget på, at Jørgen Bardenfleths navn og brand kan være med til at skabe legitimitet omkring virksomheden og ikke mindst hjælpe os med at tiltrække dygtige sælgere og forretningskonsulenter," forklarer Jesper Grønbæk, efter Jørgen Bardenfleths indtrædelse i bestyrelsen er offentliggjort.

Vild vækstplan

I dag har virksomheden, halvanden år efter stiftelsen, fem fastansatte medarbejdere, mens omkring 10 freelancere er med til at servicere godt 50 kunder, der inkluderer Kræftens Bekæmpelse med 1.800 mail-brugere, mens eksempelvis læderfirmaet Neye også er med i kundeporteføljen med sine 280 ansatte.

Jesper Grønbæk ønsker ikke at oplyse den nuværende omsætning i selskabet, som naturligvis er Microsoft-partner, men han fremhæver, at målet er at sætte sig på markedet for salg af Office 365, der i dag har omkring 7.000 kunder med hundredetusindvis af slutbrugere alene i Danmark.

"Office 365 er den hurtigst voksende Microsoft-forretning, og vores drøm er, at vi skal være 100 medarbejdere inden fem år," siger Jesper Grønbæk.

Ønsker ikke Google og IBM

Han forklarer samtidigt, at der ikke er planer om at kigge mod andre produkter end Office 365 af flere forskellige årsager.

Dels mener han ikke, at konkurrenter som Google og IBM har produkter - henholdsvis Gmail og SmartCloud for Social Business - af samme kvalitet som Microsofts, dels ønsker han fokus på Adactits kerneforretning med salget af Office365.

"Lige nu er vores største konkurrenter egentlig on-premises-løsninger og Microsofts hosting-partnere," lyder det fra Jesper Grønbæk.

Han ser ikke nogen problemer i, at hans fremtidige bestyrelsesformand, Jørgen Bardenfleth, også træder ind som bestyrelsesformand hos netop en Microsoft-hostingpartner, Athena Group.

Jørgen Bardenfleth fortæller til Computerworld, at han heller ikke ser nogen interessekonflikter i, at han skal være bestyrelsesformand for Athena Group.

Det skyldes ifølge Jørgen Bardenfleth, at Athena har den strategi, at selskabet kun arbejder med partnere og ikke slutkunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere