Artikel top billede

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma

Tre tidligere topchefer hos Microsoft er gået sammen om at sælge Microsoft-produkter til danske virksomheder. Læs her, hvad planerne er for selskabet.

Med tidligere Microsoft Danmark-direktør Jørgen Bardenfleths farvel til softwarekæmpen fra Redmond bliver cloud-iværksættervirksomheden Adactit en forhenværende Microsoft-boss rigere.

I forvejen er selskabet stiftet og ledet af den tidligere cloud-ansvarlige i Microsoft Danmark, Jesper Grønbæk, mens forhenværende direktør for Microsofts salg i Vesteuropa, Klaus Holse, er investor og rådgiver for Adactit.

Jørgen Bardenfleth træder ind som bestyrelsesformand i selskabet til august, når der skal oprettes en egentlig bestyrelse, mens Klaus Holse, der tidligere har siddet med ansvar for 5.000 Microsoft-medarbejdere og en omsætning på cirka 50 milliarder kroner, har skudt penge i virksomheden og sidder med i Adactits advisory board.

"Vi håber meget på, at Jørgen Bardenfleths navn og brand kan være med til at skabe legitimitet omkring virksomheden og ikke mindst hjælpe os med at tiltrække dygtige sælgere og forretningskonsulenter," forklarer Jesper Grønbæk, efter Jørgen Bardenfleths indtrædelse i bestyrelsen er offentliggjort.

Vild vækstplan

I dag har virksomheden, halvanden år efter stiftelsen, fem fastansatte medarbejdere, mens omkring 10 freelancere er med til at servicere godt 50 kunder, der inkluderer Kræftens Bekæmpelse med 1.800 mail-brugere, mens eksempelvis læderfirmaet Neye også er med i kundeporteføljen med sine 280 ansatte.

Jesper Grønbæk ønsker ikke at oplyse den nuværende omsætning i selskabet, som naturligvis er Microsoft-partner, men han fremhæver, at målet er at sætte sig på markedet for salg af Office 365, der i dag har omkring 7.000 kunder med hundredetusindvis af slutbrugere alene i Danmark.

"Office 365 er den hurtigst voksende Microsoft-forretning, og vores drøm er, at vi skal være 100 medarbejdere inden fem år," siger Jesper Grønbæk.

Ønsker ikke Google og IBM

Han forklarer samtidigt, at der ikke er planer om at kigge mod andre produkter end Office 365 af flere forskellige årsager.

Dels mener han ikke, at konkurrenter som Google og IBM har produkter - henholdsvis Gmail og SmartCloud for Social Business - af samme kvalitet som Microsofts, dels ønsker han fokus på Adactits kerneforretning med salget af Office365.

"Lige nu er vores største konkurrenter egentlig on-premises-løsninger og Microsofts hosting-partnere," lyder det fra Jesper Grønbæk.

Han ser ikke nogen problemer i, at hans fremtidige bestyrelsesformand, Jørgen Bardenfleth, også træder ind som bestyrelsesformand hos netop en Microsoft-hostingpartner, Athena Group.

Jørgen Bardenfleth fortæller til Computerworld, at han heller ikke ser nogen interessekonflikter i, at han skal være bestyrelsesformand for Athena Group.

Det skyldes ifølge Jørgen Bardenfleth, at Athena har den strategi, at selskabet kun arbejder med partnere og ikke slutkunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.