Artikel top billede

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma

Tre tidligere topchefer hos Microsoft er gået sammen om at sælge Microsoft-produkter til danske virksomheder. Læs her, hvad planerne er for selskabet.

Med tidligere Microsoft Danmark-direktør Jørgen Bardenfleths farvel til softwarekæmpen fra Redmond bliver cloud-iværksættervirksomheden Adactit en forhenværende Microsoft-boss rigere.

I forvejen er selskabet stiftet og ledet af den tidligere cloud-ansvarlige i Microsoft Danmark, Jesper Grønbæk, mens forhenværende direktør for Microsofts salg i Vesteuropa, Klaus Holse, er investor og rådgiver for Adactit.

Jørgen Bardenfleth træder ind som bestyrelsesformand i selskabet til august, når der skal oprettes en egentlig bestyrelse, mens Klaus Holse, der tidligere har siddet med ansvar for 5.000 Microsoft-medarbejdere og en omsætning på cirka 50 milliarder kroner, har skudt penge i virksomheden og sidder med i Adactits advisory board.

"Vi håber meget på, at Jørgen Bardenfleths navn og brand kan være med til at skabe legitimitet omkring virksomheden og ikke mindst hjælpe os med at tiltrække dygtige sælgere og forretningskonsulenter," forklarer Jesper Grønbæk, efter Jørgen Bardenfleths indtrædelse i bestyrelsen er offentliggjort.

Vild vækstplan

I dag har virksomheden, halvanden år efter stiftelsen, fem fastansatte medarbejdere, mens omkring 10 freelancere er med til at servicere godt 50 kunder, der inkluderer Kræftens Bekæmpelse med 1.800 mail-brugere, mens eksempelvis læderfirmaet Neye også er med i kundeporteføljen med sine 280 ansatte.

Jesper Grønbæk ønsker ikke at oplyse den nuværende omsætning i selskabet, som naturligvis er Microsoft-partner, men han fremhæver, at målet er at sætte sig på markedet for salg af Office 365, der i dag har omkring 7.000 kunder med hundredetusindvis af slutbrugere alene i Danmark.

"Office 365 er den hurtigst voksende Microsoft-forretning, og vores drøm er, at vi skal være 100 medarbejdere inden fem år," siger Jesper Grønbæk.

Ønsker ikke Google og IBM

Han forklarer samtidigt, at der ikke er planer om at kigge mod andre produkter end Office 365 af flere forskellige årsager.

Dels mener han ikke, at konkurrenter som Google og IBM har produkter - henholdsvis Gmail og SmartCloud for Social Business - af samme kvalitet som Microsofts, dels ønsker han fokus på Adactits kerneforretning med salget af Office365.

"Lige nu er vores største konkurrenter egentlig on-premises-løsninger og Microsofts hosting-partnere," lyder det fra Jesper Grønbæk.

Han ser ikke nogen problemer i, at hans fremtidige bestyrelsesformand, Jørgen Bardenfleth, også træder ind som bestyrelsesformand hos netop en Microsoft-hostingpartner, Athena Group.

Jørgen Bardenfleth fortæller til Computerworld, at han heller ikke ser nogen interessekonflikter i, at han skal være bestyrelsesformand for Athena Group.

Det skyldes ifølge Jørgen Bardenfleth, at Athena har den strategi, at selskabet kun arbejder med partnere og ikke slutkunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?