Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Microsofts Klaus Holse bliver direktør i dansk it-firma

Danske Klaus Holse stopper som topchef i Microsoft. Nu skal han stå i spidsen for et dansk it-selskab.

Læs også:

Her er Danmarks mest magtfulde it-personer

Klaus Holse med ny toppost: Nu bliver jeg siddende

Klaus Holse fra Microsoft skal være ny direktør i it-firmaet SimCorp.

Klaus Holse overtager roret efter Peter L. Ravn, der har besluttet sig for at gå på pension efter mere end 25 år i firmaet, de sidste 11 som direktør.

Den nye mand er i øjeblikket ansat som Corporate Vice President i Microsoft med ansvar for Microsofts aktiviteter i Vesteuropa.

Klaus Holse har desuden erfaring som spydspids i en række virksomheder, herunder Oracle.

Blød overgang

Peter L. Ravn forlader dog ikke broen med det samme. For at skabe en blød overgang mellem de to chefer overdrages tøjlerne først til Klaus Holse den 1. september.

Desuden fortsætter Peter L. Ravn i bestyrelsen frem til udgangen af 2012.

Microsoft-manden er allerede blevet godkendt til den nye post ved firmaets generalforsamling den 29. marts.

Ansvaret for 5.000

Klaus Holse Andersen overtog i begyndelsen af juli 2009 ansvaret for Microsoft i Vesteuropa, som er selskabets største marked uden for hjemmemarkedet USA.

Han fik dermed ansvaret for i alt 14 lande.

Klaus Holse Andersen har siddet med ansvaret for 5.000 Microsoft-medarbejdere samt en samlet omsætning i omegnen af 50 milliarder kroner.

Finans-it som fokuspunkt

SimCorp er et dansk it-firma, der udvikler finansielle systemer til virksomheder i hele verden. Den typiske målgruppe er banker, pensionskasser eller forsikringsselskaber.

Firmaet blev grundlagt i 1971 og har hovedsæde i København. Firmaet har desuden datterselskaber over hele kloden.

Læs også:

Her er Danmarks mest magtfulde it-personer

Klaus Holse med ny toppost: Nu bliver jeg siddende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.