Artikel top billede

Her kan du få fingrene i den spritnye Windows 8.1

Den store opdatering til Windows 8 er næsten bygget færdig. Nu kan du hente og afprøve den optimerede smugkode til Microsofts nyeste styresystem.

Den nye Windows 8.1 Preview-version er tilgængelig.

Opdateringen blev præsenteret af Steve Ballmer på kodegigantens udviklerkonference, Build, der i øjeblikket løber af stablen i San Francisco i USA.

Ifølge kodefabrikken selv har Windows 8.1 fokus på nye funktioner, design og flere apps til Windows-butikken, der stadig halter efter både Apple og Android-folkets programbutikker.

Mange nye apps

På konferencen præsenterede Microsoft da også en stribe nye prestige-apps til Windows 8 - herunder en længe ventet app til Facebook. 

"Med Windows 8 byggede vi en helt ny Windows, der var en nytænkning af styresystemet fra teknik til brugeroplevelse. Med Windows 8.1 har vi fintunet den ambitiøse vision for Windows," sagde Julie Larson-Green, der er corporate vice president for Windows, i forbindelse med lanceringen. 

"Preview-versionen af Windows 8.1, som vi offentliggør i dag, er et vigtigt skridt for partnere verden over, som bygger næste generations Windows-enheder og apps."

Byg-selv-Windows

Nyhederne i Windows 8.1 handler i høj grad om personalisering af brugerfladen.

Når du installerer 8.1 på din maskine, får du således nogle muligheder for at justere på nogle af de ting, der måske irriterer dig i den første udgave af styresystemet.

I den nye udgave har Microsoft tilføjet flere visuelle muligheder for at skræddersy styresystemet til ens personlige smag. 

Det er eksempelvis muligt at benytte levende billeder som baggrund på startskærmen eller at boote direkte til skrivebordet og ikke kun til flisemenuen. 

Startknappen er tilbage i Windows 8

Læs også: Video: Sådan ser Windows 8.1 ud i aktion

Med Windows 8.1 følger også Internet Explorer 11. Browseren bygger videre på Internet Explorer 10, og den er skabt til touch-brug.

Microsoft fortæller selv om nyhederne i Windows 8.1 på denne blog.

Windows 8.1 Preview kan downloades fra torsdag den 27. juni fra Microsofts webside

Danske Windows 8-brugere må dog foreløbig nøjes med at installere en opdateringen fra en ISO-fil (en helt ny installation af programmet) med mindre, du anvender en Windows-udgave på et af de sprog, som opdateringen kommer på.

Opdateringen er gratis for ejere af enheder med Windows 8

Den endelige version kommer senere på året, oplyser Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.