Artikel top billede

Her kan du få fingrene i den spritnye Windows 8.1

Den store opdatering til Windows 8 er næsten bygget færdig. Nu kan du hente og afprøve den optimerede smugkode til Microsofts nyeste styresystem.

Den nye Windows 8.1 Preview-version er tilgængelig.

Opdateringen blev præsenteret af Steve Ballmer på kodegigantens udviklerkonference, Build, der i øjeblikket løber af stablen i San Francisco i USA.

Ifølge kodefabrikken selv har Windows 8.1 fokus på nye funktioner, design og flere apps til Windows-butikken, der stadig halter efter både Apple og Android-folkets programbutikker.

Mange nye apps

På konferencen præsenterede Microsoft da også en stribe nye prestige-apps til Windows 8 - herunder en længe ventet app til Facebook. 

"Med Windows 8 byggede vi en helt ny Windows, der var en nytænkning af styresystemet fra teknik til brugeroplevelse. Med Windows 8.1 har vi fintunet den ambitiøse vision for Windows," sagde Julie Larson-Green, der er corporate vice president for Windows, i forbindelse med lanceringen. 

"Preview-versionen af Windows 8.1, som vi offentliggør i dag, er et vigtigt skridt for partnere verden over, som bygger næste generations Windows-enheder og apps."

Byg-selv-Windows

Nyhederne i Windows 8.1 handler i høj grad om personalisering af brugerfladen.

Når du installerer 8.1 på din maskine, får du således nogle muligheder for at justere på nogle af de ting, der måske irriterer dig i den første udgave af styresystemet.

I den nye udgave har Microsoft tilføjet flere visuelle muligheder for at skræddersy styresystemet til ens personlige smag. 

Det er eksempelvis muligt at benytte levende billeder som baggrund på startskærmen eller at boote direkte til skrivebordet og ikke kun til flisemenuen. 

Startknappen er tilbage i Windows 8

Læs også: Video: Sådan ser Windows 8.1 ud i aktion

Med Windows 8.1 følger også Internet Explorer 11. Browseren bygger videre på Internet Explorer 10, og den er skabt til touch-brug.

Microsoft fortæller selv om nyhederne i Windows 8.1 på denne blog.

Windows 8.1 Preview kan downloades fra torsdag den 27. juni fra Microsofts webside

Danske Windows 8-brugere må dog foreløbig nøjes med at installere en opdateringen fra en ISO-fil (en helt ny installation af programmet) med mindre, du anvender en Windows-udgave på et af de sprog, som opdateringen kommer på.

Opdateringen er gratis for ejere af enheder med Windows 8

Den endelige version kommer senere på året, oplyser Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere