Artikel top billede

Her er fremtidens CMS - måske mister du kontrollen

CMS-løsningerne er under voldsom forandring. Helt nye funktioner vil komme i fokus fremover, og nye folk vil overtage styringen med systemerne.

Et CMS er ikke længere blot et system til at publicere og styre indhold på websider med.

Faktisk bliver web content management systemer (WCM) i stigende grad helt centrale for virksomhedens digitale indsats. 

Forrester-rådgiver David Aponovich skriver i et blogindlæg, at den digitale tilstedeværelse er et af de sidste områder, hvor man som virksomhed for alvor kan differentiere sig.

Derfor ser man også, at WCM-leverandørerne begynder at føje funktioner til systemerne, der blandt andet gør det lettere at rette budskaber mod forskellige segmenter og profiler. Systemerne understøtter og integrerer samtidig CRM, email-marketing, analyse, kampagne-funktioner og lignende.

"Og det er kun begyndelsen. I dag går WCM-software langt videre end det, der var tilgængeligt for to eller tre år siden. Pludselig er er WCM-software sexet. Det giver visionen om digitale oplevelser liv."

"Så husk på: WCM software er måske ikke det eneste stykke software i dit online marketing-arsenal, men det er måske det mest vitale og alsidige," lyder det fra Forresters David Aponovich.

It-folk køres ud på et sidespor

Det mest interessante ved denne tendens er måske, at at det i stigende grad er marketing-afdelingen, der står for at købe WCM-systemerne.

"Tidligere var det it- og webudviklere, der stod i spidsen for WCM-initiativer, sourcede systemer, byggede WCM-sider og udleverede dem til marketing."

I stedet er det nu i stigende grad marketing og andre kunde-fokuserede afdelinger, der tager teten i forhold til nye investeringer og initiativer inden for WCM, mener David Aponovich.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er de mest populære CMS'er i Danmark

CMS: Det bruges indholds-systemerne til

CMS-rådgiver: Sådan løser du problemet med add-ons
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere