Artikel top billede

Her er fremtidens CMS - måske mister du kontrollen

CMS-løsningerne er under voldsom forandring. Helt nye funktioner vil komme i fokus fremover, og nye folk vil overtage styringen med systemerne.

Et CMS er ikke længere blot et system til at publicere og styre indhold på websider med.

Faktisk bliver web content management systemer (WCM) i stigende grad helt centrale for virksomhedens digitale indsats. 

Forrester-rådgiver David Aponovich skriver i et blogindlæg, at den digitale tilstedeværelse er et af de sidste områder, hvor man som virksomhed for alvor kan differentiere sig.

Derfor ser man også, at WCM-leverandørerne begynder at føje funktioner til systemerne, der blandt andet gør det lettere at rette budskaber mod forskellige segmenter og profiler. Systemerne understøtter og integrerer samtidig CRM, email-marketing, analyse, kampagne-funktioner og lignende.

"Og det er kun begyndelsen. I dag går WCM-software langt videre end det, der var tilgængeligt for to eller tre år siden. Pludselig er er WCM-software sexet. Det giver visionen om digitale oplevelser liv."

"Så husk på: WCM software er måske ikke det eneste stykke software i dit online marketing-arsenal, men det er måske det mest vitale og alsidige," lyder det fra Forresters David Aponovich.

It-folk køres ud på et sidespor

Det mest interessante ved denne tendens er måske, at at det i stigende grad er marketing-afdelingen, der står for at købe WCM-systemerne.

"Tidligere var det it- og webudviklere, der stod i spidsen for WCM-initiativer, sourcede systemer, byggede WCM-sider og udleverede dem til marketing."

I stedet er det nu i stigende grad marketing og andre kunde-fokuserede afdelinger, der tager teten i forhold til nye investeringer og initiativer inden for WCM, mener David Aponovich.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er de mest populære CMS'er i Danmark

CMS: Det bruges indholds-systemerne til

CMS-rådgiver: Sådan løser du problemet med add-ons
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.