Artikel top billede

Revisorer vil anke: Dommen i Memory Card-sagen er helt forkert

En kriminel topchef gør, at revisorer nu af principielle årsager vil anke en dom fra Vestre Landsret, hvor man blev fundet skyldig.

12 år efter at Memory Card Technology kollapsede, faldt der i dag dom i Vestre Landsret, hvor John Trolle og revisorerne blev kendt skyldige og skulle betale 100 millioner kroner i erstatning.

John Trolle skulle dog friholde revisorerne.

Men nu vil revisorerne af principielle årsager anke dommen. Dermed bliver den i forvejen mildt sagt langstrakte sag endnu længere.

I en pressemeddelelse skriver PwC, at virksomheden forventer at anke dommen i Memory Card Technology-sagen til Højesteret, "da opfattelsen er, at dommen er forkert".

"Vi står naturligvis ved vores ansvar som revisorer, men det er vores opfattelse, at dommen er forkert, og vi forventer at anke den," udtaler Christian Fredensborg Jakobsen, som er partner og direktør for revisionsforretningen i PwC i meddelelsen.

Ført bag lyset

"Man må huske på, at vi her har med en kriminel topchef at gøre, som har ført os bag lyset. Vi overvejer derfor også af principielle årsager at anke dommen til Højesteret," fortsætter han.

Undervejs i erstatningssagen i Vestre Landsret har flere af de sagsøgte henvist til Menneskerettighederne, fordi de mente, at sagen havde taget alt for mange år at gennemføre.

Nu kan man så se frem til yderligere en del år.

Læs blandt andet denne artikel om revisorernes rolle i sagen.

Tidligere er revisorerne i denne sag blevet idømt historisk store personlige bøder for svigt i sagen. Det skete i Revisornævnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.