Artikel top billede

Telefirmaer raser over dansk kæmpe-udbud: Udelukket på forhånd

Statsligt kæmpe-udbud er indrettet, så kun tre bestemte firmaer kan byde, mener utilfredse konkurrenter.

Danske tele- og internetfirmaer er utilfredse med, at de på forhånd udelukkes fra at deltage i et stort statsligt telefoni-udbud til omkring en halv milliard kroner.

Ifølge Børsen mener de utilfredse telefirmaer, at udbuddet er formuleret på en måde, så kun TDC, Telenor og Telia kan byde.

Det skyldes, at udbuddet alene henvender sig til leverandører, der kan levere de tre ønskede produkter, nemlig mobiltelefoni, fastnettelefoni og mobilt bredbånd.

Det gør blandt andet, at statens nuværende leverandør af mobilt bredbånd, 3, ikke kan være med.

"Man tilsidesætter nogle af de leverandører, som ellers ville have mulighed for at byde på dette udbud," siger 3-direktør Jakob Hein Knudsen til Børsen.

3 har allerede sat sin advokat på sagen med henblik på at klage.

Synergieffekter

Kontrakten vil gælde fra 1. januar 2014 og tre år frem. Værdien vil ifølge Børsen blive mellem 440 millioner og 520 millioner kroner.

I Statens Indkøb peger man på, at man har indrettet udbuddet på den pågældende måde for at minimere omkostningerne og høste synergi-gevinster.

"Der er væsentlige positive synergier forbundet med at udbyde fastnettelefoni, mobiltelefoni og mobilt bredbånd på en samlet aftale, og aftale-konstruktionen er helt gængs i markedet," siger kontorchef Rikke Ginnerup til Børsen.

Hun siger, at der intet er til hinder for, at flere leverandører kan gå sammen om at byde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.