Artikel top billede

Problemknuseren i CSC: Vi vil angribe hackere

Den nordiske topchef for CSC, John Walsh, varsler hård kurs mod hackere. Selskabet har allerede hjulpet en kunde mod angreb med koblinger til organiseret kriminalitet i Rusland.

"Attacking hackers".

Sådan lyder en underoverskrift på et indlæg på CSCs hjemmeside, hvor topchefen for hele Norden, John Walsh, gennemgår udfordringer og fremtidens kurs.

Ergo spiller sikkerhed altså en markant rolle.

"Tag cybersikkerhed, et centralt område i den nordiske region," fremgår det.

John Walsh løfter sløret for, at man allerede har hjulpet en kunde imod et angreb med koblinger til organiseret kriminalitet i Rusland.

"Da en af vores kunder for nylig blev angrebet af hackere tilknyttet russisk organiseret kriminalitet, hjalp vi kunden med at identificere detaljerne i angrebet, eliminere det, reparere skaderne og styrke beskyttelse for fremtidig forebyggelse," fremgår det af indlægget.

Trusler fra mange kanter

Han kommer ikke direkte ind på den store danske hacker-sag, hvor to personer er mistænkt for at have haft adgang til blandt andet politiets Schengen-system via CSC.

"Andre lokale virksomheder står over for alvorlige trusler fra slyngelstater, organiseret kriminelle, spioner og andre, og vi hjælper dem"

Politiet har oplyst, at hackernes indtrængen skulle være foregået mellem april 2012 og august 2012.

CSC fik angiveligt besked om angrebet omkring januar 2013.

John Walsh oplyser i indlægget på CSC's hjemmeside, at truslen er reel på it-sikkerhedsområdet:

"Andre lokale virksomheder står over for alvorlige trusler fra slyngelstater, organiseret kriminelle, spioner og andre, og vi hjælper dem med at opdage forsøg på angreb og afskrækker dem," skriver topchefen.

John Walsh kom til Norden for at rydde op i en stribe uheldige sager. Han kaldte sig selv "problemknuser".

Det kan du læse mere om her.

Det fremgår i øvrigt ikke af CSC's hjemmeside, hvornår indlægget fra John Walsh er lagt på. Men Kim Ege, der er presseansvarlig hos CSC, oplyser, at så vidt han husker, er interviewet fra april eller maj 2013 og udgivet i CSC kundemagasin - der så er uploadet til nettet i slutningen af juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.