Artikel top billede

Problemknuseren i CSC: Vi vil angribe hackere

Den nordiske topchef for CSC, John Walsh, varsler hård kurs mod hackere. Selskabet har allerede hjulpet en kunde mod angreb med koblinger til organiseret kriminalitet i Rusland.

"Attacking hackers".

Sådan lyder en underoverskrift på et indlæg på CSCs hjemmeside, hvor topchefen for hele Norden, John Walsh, gennemgår udfordringer og fremtidens kurs.

Ergo spiller sikkerhed altså en markant rolle.

"Tag cybersikkerhed, et centralt område i den nordiske region," fremgår det.

John Walsh løfter sløret for, at man allerede har hjulpet en kunde imod et angreb med koblinger til organiseret kriminalitet i Rusland.

"Da en af vores kunder for nylig blev angrebet af hackere tilknyttet russisk organiseret kriminalitet, hjalp vi kunden med at identificere detaljerne i angrebet, eliminere det, reparere skaderne og styrke beskyttelse for fremtidig forebyggelse," fremgår det af indlægget.

Trusler fra mange kanter

Han kommer ikke direkte ind på den store danske hacker-sag, hvor to personer er mistænkt for at have haft adgang til blandt andet politiets Schengen-system via CSC.

"Andre lokale virksomheder står over for alvorlige trusler fra slyngelstater, organiseret kriminelle, spioner og andre, og vi hjælper dem"

Politiet har oplyst, at hackernes indtrængen skulle være foregået mellem april 2012 og august 2012.

CSC fik angiveligt besked om angrebet omkring januar 2013.

John Walsh oplyser i indlægget på CSC's hjemmeside, at truslen er reel på it-sikkerhedsområdet:

"Andre lokale virksomheder står over for alvorlige trusler fra slyngelstater, organiseret kriminelle, spioner og andre, og vi hjælper dem med at opdage forsøg på angreb og afskrækker dem," skriver topchefen.

John Walsh kom til Norden for at rydde op i en stribe uheldige sager. Han kaldte sig selv "problemknuser".

Det kan du læse mere om her.

Det fremgår i øvrigt ikke af CSC's hjemmeside, hvornår indlægget fra John Walsh er lagt på. Men Kim Ege, der er presseansvarlig hos CSC, oplyser, at så vidt han husker, er interviewet fra april eller maj 2013 og udgivet i CSC kundemagasin - der så er uploadet til nettet i slutningen af juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere