Artikel top billede

Stor spilproducent hacket igen

En af verdens største spilproducenter oplyser, at hackere har haft frit spil til kundernes oplysninger.

Spilproducenten Ubisoft, der primært er kendt for serien Assassin's Creed, er igen blevet ramt af et større hackerangreb.

"Vi har for nylig opdaget, at en af vores hjemmesider blev udnyttet til at få uautoriseret adgang til nogle af vores online-systemer," skriver Ubisoft i en e-mail, der er tilsendt alle virksomhedens brugere.

Ifølge Ubisoft har hackerne haft adgang til en konto-database, der indeholder oplysninger om kundernes brugernavne, e-mailadresser og krypterede adgangskoder.

Virksomheden forsikrer dog brugerne om, at hackerne ikke har haft adgang til kreditkortinformationer.

Lukkede adgangen øjeblikkeligt

Det er endnu uvist, hvor længe hackerne har haft adgang til databasen, men ifølge Ubisoft lukkede virksomheden hurtigt hullet.

"Vi tog øjeblikkeligt skridt til at lukke denne adgang, undersøge hændelsen og begynde at genoprette integriteten af eventuelle kompromitterede systemer," skriver Ubisoft.

I samme e-mail anbefaler virksomheden samtidig kunderne til at ændre deres adgangskode med det samme.

Det er ikke første gang, at Ubisoft er udsat for et større hackerangreb. Tilbage i 2010 blev Ubisofts hjemmeside udsat for et angreb, der tilsyneladende skete som en modreaktion på, at virksomheden ville tvinge brugerne at være forbundet til internettet, hvis kunderne ville spille Ubisofts computerspil.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ubisoft Nordic's administrerende direktør, Peter Weile.

Læs også:

Kopibeskyttelse er under angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.