Artikel top billede

Dansk kursuscenter: Så få Windows 8-kurser sælger vi

Windows 8 er bestemt ikke nogen guldgrube for dansk kursuscenter, der ikke mærker synderlig stor efterspørgsel.

Otte måneder efter, at Microsofts nyeste styresystem ramte markedet, er efterspørgslen efter kurser og certificeringer i Windows 8 ikke overvældende.

"Hvis vi sælger en kursusplads eller certificering til Windows 8, ja så har vi samtidig solgt 15 til Windows 7," siger Mette Holm, der er produktansvarlig hos Teknologisk Institut. 

Teknologisk Institut er en selvejende og almennyttig institution, der udvikler, anvender og formidler forsknings- og teknologibaseret viden til dansk erhvervsliv. Heriblandt en stor certificerings- og kursusafdeling. 

Det er helt tydeligt

Sølle syv procent står Windows 8 altså for set over de seneste to måneder. 
 
"Vi kan jo tydeligt se, at virksomhederne ikke sender kursister til oplæring i Windows 8 endnu. Det er simpelthen stadig Windows 7, der trækker klart størstedelen af vores Windows-aktiviteter," siger hun.

Gider ikke selv altid bruge touch

Hendes egen oplevelse er, at Windows 8 umiddelbart kræver en del tilvænning i forhold til brugergrænsefladen og startmenuen i Windows 7. 

"Min helt egen holdning er, at det slet ikke er effektivt og hurtigt nok. Hvis jeg bare lige skal ind i en mappe, flytte et dokument her, og lige skrive noget der, så gider jeg altså ikke bruge touch, hvilket det jo i høj grad er rettet mod," siger hun, og stiller sig samtidig uforstående op over for den (på et tidspunkt) manglende startknap.

De dårlige prognoser fra kursusvirksomheden følger godt trop med den måling, som Computerworld foretog i sidste måned.

Her svarede kun 18 procent nemlig, at Windows 8 var tage i brug i større skala i deres virksomhed.

Samtidig svarede omkring halvdelen at de enten ikke var kommet i gang, eller at de heller ikke havde tænkt sig det. 

Undersøgelsen kan du læse mere om her.  

Tør øjnene Microsoft

Men Microsoft behøver ikke hive alt for mange kleenex frem oven på de dårlige Windows 8-kursusprognoser for erhvervslivet.

Microsoft-kurser og certificeringer er helt generelt motoren hos Teknologisk Institut, der melder, at seks ud af de syv mest populære certificeringer stadig er fra Microsoft. 

"Microsoft er helt klar de mest populære kurser og certificeringer, vi har. Det viser jo også bare, hvor meget der bliver brugt Microsoft ude i erhvervslivet. Men Windows 8 er altså stadig ikke rigtig at se," siger Mette Holm.

Måske Microsofts nyeste version kan få flere kursister til at vælge Windows 8. Indtil videre kan du dog læse mere om nyhederne i Windows 8.1 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.