Artikel top billede

Dansk kursuscenter: Så få Windows 8-kurser sælger vi

Windows 8 er bestemt ikke nogen guldgrube for dansk kursuscenter, der ikke mærker synderlig stor efterspørgsel.

Otte måneder efter, at Microsofts nyeste styresystem ramte markedet, er efterspørgslen efter kurser og certificeringer i Windows 8 ikke overvældende.

"Hvis vi sælger en kursusplads eller certificering til Windows 8, ja så har vi samtidig solgt 15 til Windows 7," siger Mette Holm, der er produktansvarlig hos Teknologisk Institut. 

Teknologisk Institut er en selvejende og almennyttig institution, der udvikler, anvender og formidler forsknings- og teknologibaseret viden til dansk erhvervsliv. Heriblandt en stor certificerings- og kursusafdeling. 

Det er helt tydeligt

Sølle syv procent står Windows 8 altså for set over de seneste to måneder. 
 
"Vi kan jo tydeligt se, at virksomhederne ikke sender kursister til oplæring i Windows 8 endnu. Det er simpelthen stadig Windows 7, der trækker klart størstedelen af vores Windows-aktiviteter," siger hun.

Gider ikke selv altid bruge touch

Hendes egen oplevelse er, at Windows 8 umiddelbart kræver en del tilvænning i forhold til brugergrænsefladen og startmenuen i Windows 7. 

"Min helt egen holdning er, at det slet ikke er effektivt og hurtigt nok. Hvis jeg bare lige skal ind i en mappe, flytte et dokument her, og lige skrive noget der, så gider jeg altså ikke bruge touch, hvilket det jo i høj grad er rettet mod," siger hun, og stiller sig samtidig uforstående op over for den (på et tidspunkt) manglende startknap.

De dårlige prognoser fra kursusvirksomheden følger godt trop med den måling, som Computerworld foretog i sidste måned.

Her svarede kun 18 procent nemlig, at Windows 8 var tage i brug i større skala i deres virksomhed.

Samtidig svarede omkring halvdelen at de enten ikke var kommet i gang, eller at de heller ikke havde tænkt sig det. 

Undersøgelsen kan du læse mere om her.  

Tør øjnene Microsoft

Men Microsoft behøver ikke hive alt for mange kleenex frem oven på de dårlige Windows 8-kursusprognoser for erhvervslivet.

Microsoft-kurser og certificeringer er helt generelt motoren hos Teknologisk Institut, der melder, at seks ud af de syv mest populære certificeringer stadig er fra Microsoft. 

"Microsoft er helt klar de mest populære kurser og certificeringer, vi har. Det viser jo også bare, hvor meget der bliver brugt Microsoft ude i erhvervslivet. Men Windows 8 er altså stadig ikke rigtig at se," siger Mette Holm.

Måske Microsofts nyeste version kan få flere kursister til at vælge Windows 8. Indtil videre kan du dog læse mere om nyhederne i Windows 8.1 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere