Artikel top billede

Kæmpe hack: Dansker får forlænget fængsling

Mistænkt 20-årig dansker i en af landets største hackersager skal fortsat sidde bag tremmer.

Den 20-årige dansker, der er sigtet i en af landets største hackersager, har fået forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere fire uger.

Det oplyser Retten på Frederiksberg til Computerworld.

"Jeg kan oplyse, at fristen for arrestantens varetægtsfængsling i dag klokken 13 er forlænget i fire uger frem til den 1. august 2013," hedder det i en mail.

Under grundlovsforhøret for fire uger siden for lukkede døre krævede hans forsvarer Michael Juul Eriksen sagen holdt for åbne døre.

Det afviste retten.

Nu har man ifølge Retten på Frederiksberg indvilget i forlængelsen.

"Arrestanten og hans forsvarer var indforstået med forlængelsen, hvorfor den fandt sted på skriftligt grundlag uden fremstilling i retten," skriver retten videre.

Svensker kræves udleveret

Sammen med Gottfrid Svartholm er den 20-årige dansker sigtet i hackersagen, hvor oplysninger fra fortrolige politisystemer er blevet tilgået.

Straframmen for flere af sigtelserne er op til seks års fængsel.

Justitsminister Morten Bødskov (S) oplyste forleden i et samråd, at det er den største hackersag, Danmark har set i omfang.

Ifølge ministeren havde den svenske mistænkte, der kræves udleveret fra Sverige, hvor han netop har fået en dom for hacking, oplysninger fra politiets Schengen-system på sin computer.

Det kan du læse mere om her.

Også cpr-oplysninger er blevet blottet i den omfattende sag, som PET, FE og Rigspolitiet efterforsker.

Justitsministeren har udtalt, at alle nødvendige ressourcer sættes ind i den alvorlige sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.